Werken in de zaadsector

In de zaadsector groeit de werkgelegenheid enorm, niet in het minst doordat de vraag naar gezond voedsel wereldwijd toeneemt. Dat vraagt om innovatie, nieuwe technologieën en moderne middelen. Het vak ging van een suf imago naar een hypermoderne, toekomstgerichte uitstraling!

Duurzame voetafdruk

Jongeren die een kijkje in de zaadsector nemen, zijn positief verrast en zien er vaak hun toekomst. Het feit dat je met zaadtechnologie bijdraagt aan een duurzame voetafdruk begint steeds meer door te dringen. Voor veel jongeren dé reden om aan een studie in deze richting te beginnen, of een baan in de sector te zoeken. En terecht: hier ligt de toekomst. Er wordt gewerkt met de meest moderne middelen en onderzoek gedaan naar nieuwe manieren om de wereld van gezond en smakelijk voedsel te voorzien. Daar dragen veel jongeren graag hun steentje aan bij. 

Seed Valley

Seed Valley werd elf jaar geleden opgericht door toonaangevende zaadbedrijven in Noord-Holland, met als doel om jongeren voor het vak te interesseren. Seed Valley is de bundeling van alle kennis en ervaring van het groene vakgebied. De groensector kreeg een ongekende impuls door deze concentratie: de sector was verwaarloosd, impopulair en daardoor praktisch uit beeld bij jongeren. Dat imago is sinds de oprichting van Seed Valley sterk verbeterd. Er wordt nauw samengewerkt met onder meer het Clusius College dat in de hele provincie opleidingen biedt op het gebied van zaad, voedsel en de wereldwijde vraag naar gezond eten.

Werken in de zaadsector

Ook werken aan de ontwikkeling van ‘groene software’? Op de website van Seed Valley lees je alles over de kansen en mogelijkheden. Je vindt er informatie over stages, vacatures en over het vak waarop je nooit uitgekeken zult raken!

www.seedvalley.nl