Uitzendbureau Perflexxion groots in kleinschaligheid

Een persoonlijke benadering is het handelsmerk van uitzendbureau Perflexxion. Het hoofdkantoor is sinds 2003 gevestigd in Berkel en Rodenrijs. In 2012 opende Perflexxion het kantoor in Zwaagdijk-Oost dat wordt geleid door Ronald Mak. ,,Wij vinden persoonlijk contact met de werkgevers en werknemers met wie wij werken enorm belangrijk,” zegt Mak, branchemanager tuinbouw.

Dat die aanpak werkt, blijkt wel uit de ontwikkeling die de vestiging in Zwaagdijk in korte tijd heeft doorgemaakt. Zo was bij de start in 2012 alleen Mak aan de Graanmarkt te vinden. Tegenwoordig wordt hij bijgestaan door de intercedenten Mats Fokker en Ralph van der Blonk. Perflexxion richt zich op drie gebieden: de tuinbouw, de voedingsmiddelenindustrie en het midden- en kleinbedrijf. “Dan is deze regio een gebied waarin wij bij uitstek zaken kunnen doen. Zeker als je kijkt naar de tuinbouw. We zitten hier midden in Seed Valley,” legt Mak uit. “Daarom wilden wij hier ook een kantoor hebben. Natuurlijk kun je vanuit ons hoofdkantoor in Berkel en Rodenrijs ook mensen uitzenden naar bedrijven hier. Maar dan mis je toch het persoonlijke contact en kun je uiteindelijk niet de kwaliteit bieden die je wilt. Daarom is het belangrijk dat we hier een kantoor hebben.”

De kleinschaligheid van het driekoppige team is een van de krachten van Perflexxion. ,,Als een werkgever of een uitzendkracht een vraag heeft, wordt hij of zij snel geholpen. En doordat we met z’n drieën zijn, zijn de lijntjes kort. Je hoeft niet eerst langs een callcenter, maar krijgt direct iemand van ons aan de lijn. Dat is prettig en zorgt ervoor dat vragen snel worden beantwoord.” Uitzendkrachten die zich inschrijven bij Perflexxion krijgen altijd een persoonlijk intakegesprek. Ronald Mak legt uit: ,,We hechten daar veel waarde aan en steken er veel energie in. Want het is belangrijk om te weten wie je voor je hebt. Wat kan deze persoon? Wat wil hij? En voor welk werk is hij geschikt? In de veredeling bijvoorbeeld is het werk vaak gespecialiseerd. Door onze ervaring in het uitzenden in de veredelingssector kunnen wij de juiste mensen selecteren. Door in een gesprek goed door te vragen kom je vanzelf achter mogelijke obstakels. Goede vragen stellen is heel belangrijk. Op die manier kunnen we een goede match maken tussen werkgever en werknemer.”

Kennis van en een netwerk in het werkgebied is voor het drietal van Perflexxion dan ook essentieel om het werk goed te doen. Zo komen ze regelmatig bij bijeenkomsten van onder andere netwerkclub BNI, de Agribusinessclub en de AgriTech Campus. ,,Op die manier onderhouden we ons netwerk en weten we wat er speelt bij de bedrijven. Een goede manier om te weten wat bedrijven van onze mensen verwachten en wat zij zelf te bieden hebben. Door onze tijd goed te investeren en ons kennisniveau hoog te houden, kunnen wij de juiste uitzendkracht bij het juiste bedrijf krijgen.” - www.perflexxion.nl