Summerschool in Seed valley

Komende maand krijgt Seed Valley bezoek van een getalenteerde groep studenten uit binnen- en buitenland. De internationale groep van vijfendertig HBO- en WO-studenten maakt een intensieve expeditie door het vakgebied dat wereldwijd bijdraagt aan duurzame productie van gezond voeding. Ze komen vanuit verschillende opleidingen: plantwetenschappen, biologie, tuin- en akkerbouw, biotechnologie en de laboratoriumopleiding.

INSPIRATIE

Het weekprogramma bestaat uit een mix van inspirerende (gast-)colleges en bedrijfsbezoeken. De rondreis geeft de deelnemers een beter en completer beeld van onderzoek op het gebied van veredeling en zaadtechnologie. De Summer School blijkt een waardevol evenement voor contact tussen bedrijven en studenten. Zo weten ze elkaar te vinden voor bijvoorbeeld een afstudeeronderzoek of mobiliseren studenten hun studievereniging om de bedrijfstak te bezoeken.

KRACHTEN BUNDELEN

De Summer School wordt voor de elfde keer georganiseerd, ook dit keer in samenwerking met de Wageningen Universiteit. Bedrijven in de zaadsector bundelen hun krachten om getalenteerde jongeren enthousiast te maken voor een baan in de (groene-) biowetenschappen. Zij zetten de deur graag open voor jong talent. De sector groeit en er is jaarlijks behoefte aan de instroom van zo’n driehonderd nieuwe collega’s. Sinds 2008 werken tientallen bedrijven in Noord-Holland Noord samen onder de vlag van Seed Valley. Samen laten zij medewerkers van de toekomst kennismaken met de innovatieve en internationale werkomgeving. De jaarlijkse Summer School is één van de gezamenlijke activiteiten om gemotiveerde studenten te bereiken.

GASTCOLLEGE

De studenten zijn een hele dag te gast bij Dekker Chrysanten in Hensbroek, waar zij gastcollege krijgen over nieuwe technieken in onderzoek. Ze krijgen een rondleiding langs het hele proces van onderzoek naar verkoop van commerciële plantenrassen. Aansluitend is er een netwerkborrel, waar studenten en professionals ervaringen kunnen uitwisselen over studie, stages en stappen op de carrièreladder.

KLEURRIJKE WERELD

Dekker Chrysanten is een van de grootste chrysantenveredelaars en -vermeerderaars ter wereld. Met locaties in Hensbroek, Tanzania, Colombia en Zuid-Afrika is Dekker Chrysanten in staat om in te spelen op de wensen van klanten over de hele wereld. Bij Dekker Chrysanten werken circa 1.200 medewerkers die samen een bijdrage leveren aan een kleurrijke wereld. De zaadsector speelt economisch een belangrijke rol in de regio. Gemeenten in Noord-Holland Noord ondersteunen de missie van Seed Valley om de aantrekkingskracht op hoogopgeleide vakmensen te vergroten

www.seedvalley.nl