Seed meets Technology verdubbelt naar 30 deelnemers

Van dinsdag 22 tot en met vrijdag 25 september kunnen bezoekers tijdens Seed meets Technology kennis maken met de nieuwste zaad- en coatingtechnologie, rassenassortiment, teeltsystemen en duurzame gewasbescherming. Kortom: het toevoegen van waarde aan zaden in de breedste zin van het woord. Seed meets Technology vindt voor de tweede keer plaats en is door het succes van vorig jaar uitgebreid naar 30 deelnemers. Het evenement vindt plaats in week 39, tegelijkertijd met de open dagen bij diverse veredelingsbedrijven in de Seed Valley regio.

Proefvelden en expositieruimte

Initiatiefnemers van Seed meets Technology zijn Incotec, Seed Processing Holland, Proeftuin Zwaagdijk en Leba. Samen met zaadbedrijven en andere toeleveranciers aan de sector tonen zij vernieuwende teeltzaken en zaadtechnologie in een expositieruimte en op proefvelden. U ziet kiembeoordelingen, zaadbehandelingen en coatingen. In buitenproeven ziet u de resultaten van teelt op water en verschillende rassen. Ook beleeft u demonstraties van nieuwe technologie voor zaadverwerking, -droging en –bewaring en software. Proeftuin Zwaagdijk stelt een deel van haar researchcentrum open voor bezoekers.

Meetingpoint

Seed meets Technology is een aanvulling op de open dagen van zaadbedrijven in de Seed Valley regio. Het evenement ligt midden op de route tussen de diverse proefvelden en demolocaties en vormt dus het ideale meeting point tussen de verspreid liggende programma's. Open dagen die u kunt bezoeken zijn:  Bejo Zaden, Syngenta , Pop Vriend, Sakata, Hazera, Pop Vriend

Doelgroep

Seed meets Technology is een evenement voor telers, professionals in de zaadsector, teeltspecialisten en wederverkopers van zaden en aanverwante producten. Naast nationale belangstellenden worden ook veel internationale bezoekers verwacht. In samenwerking met Seed Valley wordt tevens een programma opgezet gericht op studenten, de toekomstige generatie medewerkers. Nederland laat haar Topsector Tuinbouw en Uitgangsmateriaal zien aan de wereld. Symposia Tijdens Seed meets Technology vinden een drietal symposia plaats. De onderwerpen die aan bod komen zijn achtereenvolgens groene chemie, hydroponics en fenotypering.

22 september – ‘Green chemistry to enhance seeds’

Het symposium ‘Green chemistry to enhance seeds’ wordt georganiseerd door Incotec. Het programma start om 13.00 en de voertaal is Engels. Rob Baas, senior researcher bij Incotec, zal spreken over de ontwikkelingen op het vlak van groene zaadbehandelingen.

23 september – ‘Hydroponic cultivation’

Het symposium hydroponics biedt een veelzijdig programma waarin een vijftal sprekers in vier lezingen de (inter)nationale ontwikkelingen en diverse nieuwe systemen op het gebied van teelt op water met u doorneemt. Het programma start om 13.30 uur en is geheel te volgen in zowel Engels als Nederlands. In het kader een toelichting.

24 september – ‘Next generation phenotyping in practice’

Next generation phenotyping in practice’ wordt georganiseerd door Proeftuin Zwaagdijk, Gitzels Breeding Services, Aris BV, Flier Systems en SeedTuning. Het programma start om 13.30 en de inhoud is bijzonder interessant voor veredelaars, onderzoekers, proefveldmanagers en kiemlaboranten binnen de zaadveredelingsbedrijven.

Locatie Tolweg 13, 1681 ND, Zwaagdijk-Oost. Openingstijden: 22-25 september 10:00 uur - 17:00 uur