Seed meets Technology succesvol uit de startblokken

De initiatiefnemers van Seed meets Technology kijken zeer tevreden terug op de eerste editie. Het evenement, dat plaatsvond van 23 tot en met 26 september bij Proeftuin Zwaagdijk, mocht direct al op 1.250 bezoekers rekenen wat boven verwachting was. Daarmee is Seed meets Technology succesvol uit de startblokken gegaan.

Seed meets Technology is een evenement waar het draait om innovatie zaad- en coatingtechnologie, veredelingssupport, duurzame gewasbescherming, teeltsystemen en rassenkeuze. Initiatiefnemers van Seed meets Technology zijn Incotec, Seed Processing Holland, Proeftuin Zwaagdijk en LEBA. Samen met twaalf andere bedrijven uit de zaadsector lieten zij vernieuwende technologieën zien in de beurshal. Buiten waren rassendemo’s te zien en proeven met duurzame gewasbescherming en hydroponics. 

Dat Nederland een voorloper is in zaden en uitgangsmateriaal bleek uit het grote aantal internationale bezoekers. Onder de bezoekers waren professionals in de zaadsector, wederverkopers van zaden en aanverwante producten en grote telers. Daarnaast bleek het programma bijzonder interessant voor zaadtechnologen, operators en teeltspecialisten. Verder nodigde Seed Valley gericht een aantal groepen studenten uit voor een rondleiding. Foto’s en film vindt u via de website.

Onderdeel van Seed meets Technology was het symposium ‘hydroponics’ op 24 september. Zo’n 100 belangstellenden woonde het programma bij. Joyce Schroot, innovatiemanager van Hessing Supervers, opende met een presentatie over de perspectieven en eigenschappen van producten geteeld op water. Maurice van der Knaap van Cultivation Systems en Jan Botman van Botman Hydroponics gaven een lezing over de teeltsystemen die zij voor hydroponic teelt ontwikkelden. Vierde spreker was onderzoeker Matthijs Blind van Proeftuin Zwaagdijk over essentiële teelt technische aspecten. Na de lezingen brachten deelnemers aan het symposium een bezoek aan het demoveld ‘hydroponics’ bij Proeftuin Zwaagdijk.

Binnenkort zullen de initiatiefnemers met elkaar evalueren en besluiten of volgend jaar weer een Seed meets Technology georganiseerd gaat worden. Het evenement is een technologisch aanvulling op de open dagen bij verschillende zaadbedrijven in week 39. Aan bezoekers, zowel nationaal als internationaal, kan zo een compleet programma aangeboden worden.