Pop Vriend Seeds een duurzame parel in Andijk

Een dag die ze bij Pop Vriend Seeds in Andijk niet snel zullen vergeten, is de opening van het vernieuwde hoofdkantoor. Op 25 september 2014 werd de duurzame parel van het internationale groentezadenbedrijf aan de Middenweg officieel geopend.

Het familiebedrijf dat gewassen exporteert naar zo’n 120 landen, groeide enkele jaren geleden uit zijn jasje waardoor de uitbreiding noodzakelijk was. Een ambitieus plan volgde om meer kantoor- en geavanceerdere laboratoriumruimte te creëren. Het oude hoofdkantoor kreeg een flinke opknapbeurt waardoor het naadloos aansluit op de nieuwbouw.

Duurzaamheid is het toverwoord bij het nieuwe onderkomen van het in 1956 opgerichte bedrijf. Er werd bewust gekozen voor een uiterst ‘groene’ manier van bouwen. Zo wordt het pand verwarmd en gekoeld met behulp van een warmte-koudeopslag die zich diep in de grond bevindt. Hierdoor wordt veel energie bespaard.

De klimaatbeheersing in het pand is hypermodern en bewegingsmelders en LED-ververlichting zorgen voor een laag stroomverbruik. De inrichting van het pand is eveneens uiterst duurzaam. Er is vooral gebruik gemaakt van gerecyclede materialen.

Het resultaat is een fraai gebouw dat respect toont voor de natuur en uiterst efficiënt omgaat met energie. Daarnaast biedt het de internationale onderneming de ruimte om door te groeien.