Interview met Sevda Altinsoy

Naam: Sevda Altinsoy

Leeftijd: 43

Bedrijf: Enza Zaden, Enkhuizen

Werkzaam sinds: 2004

Functie: Laborante Cel- & Weefselkweek

Wat houdt de functie in? Op deze afdeling houden we ons bezig met het maken van stekken van plantmateriaal. Dit doen we voor de veredelaars. Zij geven door van welke soort ze meer plantmateriaal willen hebben voor verdere ontwikkeling. Wij maken dan exacte kopieën van een soort waarmee de veredelaars verder aan de slag kunnen. In het lab beschikken we over hoogwaardige technieken om dit op een goede en snelle manier te doen.

Wat is het leukste onderdeel van het werk? Het is heel veelzijdig. Dat spreekt mij erg aan. De afwisseling zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is en het werk leuk en interessant blijft om te doen. Wat ik verder heel fijn vind, is de uitstekende sfeer op de werkvloer. We hebben een heel leuk team. Een van de redenen dat ik elke dag met een brede glimlach naar mijn werk ga.

Waarom is het leuk om voor dit bedrijf te werken? Ik heb bij Enza Zaden de kans gekregen om mijzelf te ontwikkelen. Ik ben hier in 2004 in de kassen begonnen. Sinds 2007 zit ik op de afdeling Cel- & Weefselkweek. Een stap die ik heb kunnen zetten dankzij de mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen. Ik heb veel geleerd van collega’s. Maar er is ook ruimte om cursussen en opleidingen te volgen. Het is geweldig om voor een bedrijf te werken dat dit stimuleert. Wat ik ook leuk vind, is dat mijn zoon ook bij Enza Zaden werkt. We werken niet op dezelfde afdeling, maar komen elkaar in de pauzes wel tegen.

Wat verwacht u van de toekomst? Ik zit hier prima op mijn plek en verwacht niet dat ik mij snel ga vervelen. Wellicht dat ik ooit nog op een andere afdeling terechtkom, je weet nooit wat de toekomst brengt. Maar ik zal dit bedrijf niet zomaar verlaten. Enza Zaden is nog altijd een familiebedrijf en dat merk je onder andere aan de sfeer die hier heerst. Ik heb - voordat ik hier ben gaan werken – een aantal andere werkgevers gehad. Nog nooit heb ik mij ergens zo op mijn plek gevoeld als hier.