Incotec voor 2e maal genomineerd voor Erasmus Innovatie Award

Zaadverbeteraar voor 2e maal bij uitreiking prestigieuze prijs

JanWillem Breukink was namens INCOTEC Group B.V. als één van de vier genomineerden aanwezig bij het congres “De Landelijke Dag van de Sociale Innovatie”, waar de Erasmus Innovatie Award 2014 werd uitgereikt door de Secretaris-Generaal van het Ministerie van Economische Zaken, dhr. Maarten Camps.

De winnaar dit jaar is ICT-bedrijf Triple IT, een dynamisch bedrijf dat oplossingen biedt op het gebied van Internet en mobiele technologie. Vooral de combinatie tussen innovatie, uitvoering en cultuur' van de onderneming, alsook 'de modernisering van de arbeidsverhoudingen' werd geroemd door de jury. Zaadtechnologiebedrijf INCOTEC is voor de 2e maal genomineerd voor de Erasmus Innovatie Award, op zichzelf al een heel bijzonder feit. INCOTEC heeft de nominatie te danken aan haar innovatieve karakter. Innovatief op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe technologieën, zoals de coating op rijstzaad tegen slakken in Zuidoost Azië wat het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen drastisch vermindert, als wel op het gebied van marktbenadering, zoals het voor deze branche unieke franchise-concept opgezet in de Braziliaanse landbouw.

INSCOPE - Research for Innovation voert al vanaf 2006 de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor uit onder Nederlandse bedrijven. In 2009 won INCOTEC de prijs voor het toevoegen van waarde aan zaden op een duurzame manier. JanWillem Breukink, Senior Executive Directielid INCOTEC: ”We zijn heel trots dat we wederom genomineerd zijn voor deze belangrijke prijs. Hierbij willen we de winnaar Triple IT van harte feliciteren, het winnen van de Innovatie Award brengt unieke kansen en publiciteit met zich mee”. De overige 2 genomineerden waren Nunhems BV en YoungCapital.