Incotec toont innovaties op Seed meets Technology

Van 27 tot en met 30 september is zaadverbeteringsbedrijf Incotec te bezoeken op Seed meets Technology in Zwaagdijk. Seed meets Technology is dé vakbeurs voor de zaadsector.

Incotec is elke dag aanwezig op de beursvloer (standnummer 1) en presenteert onder andere de drie nieuwste innovaties op het gebied van zaadverbetering. Onder het motto: Covering every Corner blijft Incotecs missie onveranderd ‘Contributing to feeding the world’. Door zaadbehandeling kan de oogst en opbrengst van voedselzaden enorm worden verbeterd. De deelname staat dan ook in het teken van (gezond) voedsel. Deelnemers aan de social media actie verdienen een kookschort en maken daarnaast kans op de hoofdprijs: een dinerbon voor 2 in restaurant De Kas in Amsterdam. Op de stand zelf verwerkt Ellekes keuken de gezonde producten waar Incotec aan bijdraagt tot verrassende hapjes.

Symposium Green technology

In samenwerking met Koppert Biological Systems organiseert Incotec het symposium ‘Micro-organisms and additives in seed enhancement’ . De symposia vinden plaats op dinsdag 27 september om 13:30 uur en donderdag 29 september om 11:00 uur. Hierin geven beide bedrijven een blik op toekomstige mogelijkheden en ontwikkelingen van applicatiemethodes op zaad.

Op de Incotec-stand worden verder resultaten van proeven getoond van onder meer het toepassen van mycorrhiza op zaad wat zorgt voor een beter wortelstelsel van de plant.