Incotec ruimte voor innovatie

Het nieuwe innovatiecentrum van Incotec geeft het vooruitstrevende bedrijf de ruimte om te doen waarin ze het beste zijn: nieuwe technologieën ontwikkelen om de prestaties van zaad te verbeteren. Binnen enkele decennia is de Enkhuizer onderneming uitgegroeid van lokaal bedrijf tot een internationale toponderneming die zijn sporen heeft verdiend.

Om die groei het hoofd te beiden, zijn de plannen voor een nieuwe innovatiecentrum ontwikkeld. Het pand komt op het terrein van het hoofdkantoor aan het Westeinde 107 in Enkhuizen. Op 18 november 2015 werd de eerste paal geslagen.

Het nieuwe onderkomen – dat na de zomer officieel wordt geopend - wordt de werkplek van ongeveer zestig werknemers die nu nog werken op andere locaties aan het Westeinde. Zij maken deel uit van de afdeling Research en Development die werkt aan de ontwikkelingen van nieuwe technologieën en producten.

Ontwikkelingen die de onderneming aan de absolute top moet houden. De marktleider op het gebied van zaadverbetering heeft momenteel rond de vijfhonderd mensen in dienst, verdeeld over een nog altijd groeiend aantal vestigingen in dertien landen over de hele wereld.