INCOTEC praat buren bij over nieuwbouwplannen Westeinde

Op maandagavond 29 juni waren de buren van INCOTEC, bewoners van hetWesteinde in Enkhuizen, te gast bij INCOTEC. Aanleiding vormen de nieuwbouwplannen voor het Innovatiecentrum waar de afdeling Research en Development wordt gevestigd. Naast informatie over het nieuwbouwproject kregen de buren een kijkje achter de schermen tijdens een rondleiding door het bedrijf.

Het Innovatiecentrum van INCOTEC wordt gebouwd op het eigen terrein aanWesteinde 107. In het gebouw zullen de afdelingen Research en Development werken aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën en producten. Het gebouw zal een kleine 60 medewerkers huisvesten die momenteel ook werkzaam zijn op verschillende locaties aan hetWesteinde.

Voor de nieuwbouw is bewust gekozen voor semi-permanente, modulaire bouw. Landschappelijk gezien wordt rekening gehouden met alle eisen van de gemeente en de provincie. Er is veel aandacht besteed aan de uitstraling van het gebouw en de landschappelijke inpassing. Zo komt er een groenstructuur met windsingels en een bomenrij langs de waterkant en komt er een waterberging aan de zuidzijde. Als het vergunningstraject is afgerond, start de bouw van het INCOTEC Innovatiecentrum in september. Naar verwachting is de oplevering 4 maanden later.

Voor meer informatie: Marion Smorenburg Head Corporate & Marketing Communications IG.communications@incotec.com; Telefoon 31 (0)6 55473848