Incotec Maleisie en Subur Kurnia gaan gezamenlijk gecoat paddy rijstzaad prodcureren en vermarkten i

Op 19 september 2014 tekenden INCOTEC Maleisië en Subur Kurnia een intentieverklaring om hun voornemen een joint venture aan te gaan voor de productie en distributie van gecoat paddy rijstzaad in Maleisië te bezegelen. INCOTEC Maleisië is de nieuwste dochteronderneming van de INCOTEC Group, marktleider op het gebied van zaadcoating en andere zaadverbeteringstechnologieën. Subur Kurnia bestaat uit enkele van de belangrijkste spelers in de Maleisische paddy rijstmarkt met zowel zaadproducenten als aanverwante ondernemingen. In eerste instantie richt de joint venture zich op de marketing van een unieke, door INCOTEC ontwikkelde, zaadcoating voor rijst. Deze zaadcoating bevat het product metaldehyde, een middel dat de rijstplant beschermt tegen de Golden Apple Slak, een beruchte en vernietigende plaag voor de rijstgewassen in Zuid Oost Azië. De tot nu toe gebruikte methodes om deze plaag te bestrijden maken gebruik van zeer schadelijke middelen die het water verontreinigen, de omgeving vervuilen en een serieuze bedreiging vormen voor de gezondheid van de boeren. De zeer innovatieve, unieke zaadcoating biedt een betere bescherming tegen de Golden Apple slak op een milieuvriendelijke manier en is veilig voor mensen. Cyril Hew, General Manager INCOTEC Maleisië: “Deze overeenkomst is een vooruitgang voor de paddy rijstsector in Maleisië. Subur Kurnia is voor ons de ideale partner, niet alleen omdat ze een enorme bron aan kennis en jarenlange ervaring in de paddy rijstmarkt meebrengt, maar ook omdat ze zeer betrokken is bij het introduceren van duurzame landbouwtoepassingen met behulp van nieuwe en innovatieve teelttechnieken. De verwachting is dat we de nieuwe coating de komende jaren introduceren in de hele Zuid Oost Aziatische regio waar de Golden Apple slak problemen veroorzaakt”. Dr. Peter Lee Fuei Siong van Subur Kurnia: “INCOTEC’s wereldwijd gevestigde reputatie als betrouwbare en innovatieve onderneming maakt hen tot de juiste keuze om samen deze innovatieve nieuwe zaadcoating te introduceren. We kijken uit naar een goede en vruchtbare samenwerking waarbij we verwachten nog meer producten te introduceren ter verbetering van de paddy rijstmarkt in Maleisië”.

Over INCOTEC INCOTEC werd opgericht in 1968 en is na een management buy-out in 2002 een volledig onafhankelijk bedrijf. De INCOTEC coating- en zaadtechnologiebedrijven in de hele wereld leveren producten en diensten gericht op het verbeteren van zaad door middel van opwaardering, priming, disinfectie, coating en analytische diensten voor genetische analyse en kwaliteitscontroles. INCOTEC Group levert zo een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van duurzame landbouw op het gebied van ornamentals, groentezaden en akkerbouwzaden. INCOTEC heeft haar hoofdvestiging in Enkhuizen, Nederland en verder zijn er INCOTEC locaties in de Verenigde Staten, Brazilië, Italië, Zweden, Frankrijk, Zuid-Afrika, India, China, Japan, Maleisië en Australië. Voor meer informatie:www.incotec.com

Over Subur Kurnia Subur Kurnia is speciaal opgericht door bekende spelers in de Maleisische paddy rijstmarkt om een joint venture aan te gaan met INCOTEC Maleisië voor de productie en distributie van gecoat paddy rijstzaad in Maleisië. Gezamenlijk hebben deze ondernemers meer dan 135 jaar ervaring in de paddy rijstmarkt, en bezitten zij onderdelen van aanverwante ondernemingen zoals paddy bouwland, rijstzaadproductiebedrijven, rijstmolens, voorraadmagazijnen, bevoorrading van maalapparatuur, constructie van rijstmaalfabrieken en de rijstdistributie. De filosofie achter de oprichting van Subur Kurnia is dat zij als orgaan duidelijk maken dat goede landbouwtechniek, met gebruik van veiligere gewasbeschermingsmiddelen, leidt tot een beter milieu in een duurzaam bedrijfsmodel. Subur Kurnia’s stakeholders zijn goed bekwaamd op het gebied van proces flow evaluatie en management, kwaliteitscontrole en procesveiligheid management, waarbij dit niet alleen in hun eigen productielocaties en magazijnen wordt uitgeoefend maar ook met sectoroverstijgende industrieën.