Incotec

De introductie van X-ray Improver Pepper, een nieuwe innovatieve opwaardering voor paprikazaden, is INCOTEC’s antwoord op de steeds toenemende kwaliteitseisen op de zeer veeleisende markt, die zaadproducenten en paprikatelers de afgelopen jaren flink onder druk hebben gezet

INCOTEC was het eerste bedrijf dat de X-ray technologie als opwaarderingsmethode commercieel is gaan aanbieden. De ontwikkeling om deze technologie nu te gebruiken voor paprika, volgt op de succesvolle toepassing van deze technologie op tomaten en onderstam tomaten. Gestimuleerd door dit succes, is onderzoek gestart naar andere gewassen. Na een gedegen proefperiode is de introductie van deze technologie op paprika nu een feit.

Het volledig geautomatiseerde systeem gebruikt een röntgenopname van elk individueel zaadje om de eigenschappen van dit zaad in beeld te brengen. De speciale, door INCOTEC ontwikkelde, software analyseert vervolgens het potentieel van elk zaadje, waarna de beste kwaliteit van de mindere wordt gescheiden. Een snel en betrouwbaar systeem, zonder enig risico.

De paprikazaad-markt is een van de meest veeleisende markten. Kleine maar ook grote zaadveredelaars en plantenkwekers hebben moeite om aan de hoge kwaliteitseisen te voldoen. Investeringen in deze markt zijn hoog en dus risicovol. Een product waarmee de kwaliteit op niveau kan worden gebracht en zelfs kan worden verhoogd is iets waar de markt al jaren met smart op wacht. X-ray Improver Pepper biedt telers de gewenste topkwaliteit zaad.

INCOTEC werd opgericht in 1968 en is na een management buy-out in 2002 een volledig onafhankelijk bedrijf. De INCOTEC coating- en zaadtechnologiebedrijven in de hele wereld leveren producten en diensten gericht op het verbeteren van zaad door middel van opwaardering, priming, disinfectie, coating en analytische diensten voor genetische analyse en kwaliteitscontroles. INCOTEC Group levert zo een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van duurzame landbouw op het gebied van ornamentals, groentezaden en akkerbouwzaden.

INCOTEC heeft haar hoofdvestiging in Enkhuizen, Nederland en verder zijn er INCOTEC locaties in de Verenigde Staten, Brazilie, Italie, Zweden, Frankrijk, Zuid-Afrika, India, China, Japan, Maleisie en Australie. Voor meer informatie: www.incotec.com Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Pieter Oosters Product Manager INCOTEC Europe Vegetables & Ornamentals Bel: 31 (0)228 358241 email: pieter.oosters@incotec.com