Fytagoras op Seeds meets Technology growWatch voor zaadproductie

Het in Leiden gevestigde onderzoeksbedrijf Fytagoras heeft onlangs haar 10de verjaardag gevierd. Fytagoras is gespecialiseerd in zaadtechnologie, veredelingstechnologie, en tuinbouwkundige kennis.

Naast het uitvoeren van onderzoek, verkoopt Fytagoras ook een aantal producten, waaronder de growWatch. De growWatch is een plantmonitoring systeem, waarbij verschillende sensoren de condities op en rond de plant meten, zoals de plantactiviteit, planttemperatuur, luchtvochtigheid, C02, en licht. De growWatch kan in de kas, of buiten in het veld worden gebruikt, en alle gegevens worden draadloos verzonden naar de growWatch server. Slimme software zorgt ervoor dat de conditie van het gewas op het scherm van een teler wordt gepresenteerd. De growWatch wordt ook veel toegepast in de zaadproductie. Kritische situaties in de zaadproductie kunnen met de growWatch al in een vroeg stadium worden geregistreerd, en aangepast.

Bij bedrijven met vestigingen op diverse locaties kan door betere controle en harmonisatie van de groeicondities de zaadproductie worden geoptimaliseerd. Fytagoras presenteert de growWatch van 27 -30 september op Seed meets Technoloy in de hallen van Proeftuin Zwaagdijk.