Eerste Paal Innovatiecentrum Incotec

Op donderdag 18 november werd bij Incotec aan het Westeinde in Enkhuizen de eerste paal geslagen voor het nieuw te bouwen R&D innovatiecentrum. Dit gebeurde in het bijzijn van medewerkers van Incotec en de betrokken contractors. Een speciale rol was weggelegd voor R&D-medewerkers Roelf Weges en Carola Peters. Onder het toeziend oog van Bob Legro, director R&D, activeerden zij het heiblok. Roelf en Carola staan voor de kracht van R&D bij Incotec: Roelf als gewaardeerd senior onderzoeker, man van het eerste uur en vertegenwoordiger van Development, Carola als zeer bij het Innovatiecentrum betrokken jongste medewerker, met duidelijk Incotec DNA en vertegenwoordiger van Research.

Het Innovatiecentrum van INCOTEC wordt gebouwd op het eigen terrein aan Westeinde 107. In het gebouw zullen de afdelingen Research en Development werken aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën en producten. Het gebouw zal een kleine 60 medewerkers huisvesten die momenteel werkzaam zijn op verschillende locaties aan het Westeinde.

Voor de nieuwbouw is bewust gekozen voor semi-permanente, modulaire bouw. Landschappelijk gezien wordt rekening gehouden met alle eisen van de gemeente en de provincie. Er is veel aandacht besteed aan de uitstraling van het gebouw en de landschappelijke inpassing. Zo komt er een groenstructuur met windsingels en een bomenrij langs de waterkant en komt er een waterberging aan de zuidzijde. Naar verwachting is de oplevering over 5 maanden.