Zonder vee geen Paasvee

Paasveetentoonstelling valt vroeg dit jaar: 16 maart.

De 118e editie van de Paasveetentoonstelling in Schagen staat weer voor de deur. Het jaarlijkse evenement valt dit jaar vroeg: op woensdag 16 maart. Het belooft een mooie editie te worden. Achter de schermen wordt momenteel al hard aan de voorbereidingen gewerkt.

De organisatie hoopt op ongeveer 120 stuks vleesvee op de Schager Markt. “Zonder vee, geen Paasvee”, zo benadrukt de organisatie nog eens. De trouwe bezoekers van het evenement beseffen dat goed. Paasvee heeft op Facebook inmiddels ruim duizend volgers en dat aantal is nog steeds groeiende. Op deze pagina worden de laatste nieuwtjes gemeld.

De veekeuring staat dit jaar onder leiding van een deskundige internationale jury. Die zal voor iedereen goed te zien zijn. Er worden net als voorgaande jaren grote beeldschermen op de Markt door Schoon Producties opgehangen. De livebeelden zijn ook via de lokale televisiezender SchagenFM te volgen. En de beelden worden waarschijnlijk ook op de Paasvee-site getoond, www.paasveeschagen.nl. Wie niet aanwezig is, kan de tentoonstelling dus thuis of op het werk alsnog via de smartphone, tablet of pc volgen.

De loonwerkers zijn net als voorgaande jaren met hun nieuwste en grootste machines aanwezig en kunnen daar alles over vertellen. Maar ook de kleindierenshow, stalletjesmarkt en de oldtimers ontbreken dit jaar niet. De organisatie hoopt slechts op goede weersomstandigheden zodat het voor iedereen weer een mooie dag zal worden.

Lid worden

Met jaarlijks ongeveer 15.000 tot 20.000 bezoekers is de Paasveetentoonstelling één van de populairste evenementen van de Noordkop. Het is altijd financieel onafhankelijk geweest, maar jaarlijks stijgen de kosten. Het is mogelijk om voor 7,50 euro per jaar lid te worden van Paasvee Schagen. Zie hiervoor de Paasvee-website: www.paasveeschagen.nl. Met de steun van alle leden maakt de organisatie dit grote (agrarische) evenement mogelijk.