Tuinfairs in de Kop van Noord-Holland

Ouderwets genieten voor het hele gezin

In de Kop van Noord-Holland worden de komende tijd weer verschillende tuinfairs georganiseerd. Bij deze fairs staat het landelijke leven centraal; ze worden daarom ook vaak op het boerenland georganiseerd. Jong en oud kan er genieten van verschillende optredens en demonstraties en er valt genoeg te genieten en te kopen. Op iedere fair staan namelijk veel standjes met allerlei producten. In dit nummer speciale aandacht voor Tuinfair Midwoud, Boerenlandfair Westerland en Midsummer Tuinfair.

Tuinfair Midwoud

3, 4 en 5 juni

10.00 – 18.00 uur Landgoed De Knap, Tripkouw 2, Midwoud

www.tuinfairmidwoud.nl

Tijdens de Pinksterdagen kan iedereen weer volop genieten van de Tuinfair op landgoed De Knap. Het vier hectare landgoed met boerderij en boomgaard wordt dan omgetoverd tot een plek vol standhouders die de bezoekers inspireren op het gebied van interieur, buitenleven, kunst, cultuur, koken en vrijetijdsbesteding. Dat allemaal in een zomerse strandsfeer. Vandaar dat deze tuinfair ook de “beach edition” wordt genoemd. Het leuke aan deze fair is de aandacht voor muziek, theater en creatieve workshops. Er zijn veel optredens en er lopen veel artiesten rond. PR-dame Sandy Bakkum Pastoor: ''Dit jaar zullen we onze bezoekers verrassen met nog meer prachtige stands met verschillende producten, exclusief geselecteerde foodstands, zomers theater en zwoele muziek. Niet voor niets is Tuinfair Midwoud al jaren de best bezochte tuinfair in Nederland!” Nu maar hopen dat het lekker weer is; aan de aankleding en de organisatie zal het niet liggen!

Boerenlandfair Westerland

18 juni 11.00 – 16.30 uur

Hoek Westerlanderweg/Noorderkerkweg, Westerland

www.boerenlandfair.nl

Deze Boerenlandfair is inmiddels uitgegroeid tot één van de gezelligste boerenlandfairs van Noord-Holland. In een gemoedelijke sfeer kunnen de bezoekers genieten van demonstraties, diverse optredens en heel veel stands met landelijke producten voor huis, tuin en erf, brocante, antiek en curiosa. PR-dame Anne-Louise: “We hebben ruimte voor zo’n 100 stands en meestal worden deze allemaal gebruikt!” Je kunt genieten van historische oldtimers en trekkers, zang en dans en er is een heuse kinderhoek. Anne-Louise: “De klederdrachtshow is er ook dit jaar weer bij en er vinden onder andere demonstraties plaats van Dameszadelclub Fleurop uit Friesland. Zij geven tijdens de fair een dressuur met prachtige Friese paarden.” Er is volop livemuziek en na afloop van de fair, vanaf ongeveer 17.00 uur, is er in de grote feesttent op het terrein livemuziek tot ongeveer 21 uur. Kortom: een complete belevenis voor een gezellig dagje ouderwets genieten voor het hele gezin!

Midsummer Tuinfair

24 en 25 juni

Hemmerbuurt 207, Hem

11.00 – 17.00 uur

www.midsummertuinfair.nl

In het pittoreske dorpje Hem vind je deze goed gevulde tuinfair vol specialisten met liefde voor hun vak. De Midsummer Tuinfair wordt voor de tiende keer georganiseerd en dat moet gevierd worden! Ongeveer 70 deelnemers presenteren hun mooiste producten, zoals kunst, kitsch, sieraden, mode, planten, bloemen, beauty, wellness en de lekkerste streekgebonden producten. Ook staan er foodtrucks voor een lekker hapje. De fair staat bekend om haar diversiteit. Het evenement is onderverdeeld in maar liefst vijf gebieden: Lover’s Lane, Body & Soul, Garden Party, Kidscorner en Picknick. PR-dame Anita Harte-Deutekom: “Lover’s Lane is het meest romantische gedeelte waar je veel kunt vinden op het gebied van wellness. Er staat een mobiele goudsmederij waar je je eigen ringen kunt laten smeden en je kunt er professioneel op de foto met je geliefde, vrienden of familie.” Erg leuk is het grote veld waar je kunt picknicken. Omdat dit altijd zo’n succes is, heeft de organisatie er een heuse nationale picknick-dag van gemaakt!