AVH Breezand bloeit

AVH Breezand is een bloeiend bedrijf. En dat is mede te danken aan eigenaar Gerton Smit die het bedrijf in 2013 heeft overgenomen. ,,En voor het grootste deel aan ons vaardige team´´, voegt hij direct toe.

Het bedrijf, dat voornamelijk actief is in de bollen- en zaadsector, ontwikkelt en bouwt nieuwe machines. Maar het houdt zich ook bezig de verkoop van onderdelen, onderhoud en revisie van bestaande machines en heeft uiteraard een storingsdienst om klanten zo snel mogelijk weer aan de gang te krijgen.

Het huidige succes van AVH Breezand wordt misschien wel gekenmerkt door de ontwikkeling van een nieuwe telmachine, die vooralsnog vooral wordt gebruikt in de bollensector. Deze wordt binnenkort gepresenteerd tijdens het jaarlijkse evenement Lentetuin in Breezand (van 5 tot en met 9 maart).

,,We zitten nu in de afrondende fase'', zegt Smit. ,,We zijn niet het enige bedrijf dat een telmachine maakt, er zijn er nog twee, maar wij hebben de machine nu flink doorontwikkeld. Door nieuwe krachtigere processors te gebruiken, werkt het apparaat bijvoorbeeld veel sneller en efficiënter. En dat is te merken in de prijs.''

De verbeterde techniek zorgt ook voor veel meer flexibiliteit. ,,Het gaat eigenlijk om de telsluis. Deze kan flexibel los onder een band worden gehangen, maar ook in een conventionele telmachine-opstelling gebruikt worden. Dat geeft de klant veel vrijheid. Hierdoor de telsluis zonder veel aanpassingen in bestaande verwerkingslijnen toe te passen. Naast de bollensector mikken wij met de telmachine ook op de aardappelsector. Omdat deze steeds meer interesse toont in het tellen van aardappels in plaats van wegen.”

AVH Breezand werkt nauw samen met haar klanten. ,,We werken 'klant specifiek' en proberen samen tot het beste product te komen”, zegt Smit. ,,De doorontwikkelde telmachine is daar een voorbeeld van. Maar ook de nieuwe Lelie-planter die we samen met Koops hebben gebouwd. Dat is een ontwikkeling die wij bij AVH Breezand begin 2014 gestart zijn en verder hebben uitgewerkt tot een multifunctionele en effectieve planter. Naast deze nieuwe initiatieven bouwen wij ook nog de bestaande machines zoals de narcissenrooier, rollensorteerder en shaver.”

,,De telmachine is een voorbeeld van hoe wij werken en hoe belangrijk wij ontwikkeling vinden. Dat geldt voor al onze producten. Op die manier gaan wij een mooie toekomst tegemoet.'' www.avh-breezand.nl