Wie wint de Tuinbouw Ondernemersprijs 2017

De inschrijving voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2017 is gestart. Vanaf vandaag kunnen innovatieve ondernemers zich aanmelden of aangemeld worden voor de prestieuze ondernemersprijs. De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan topondernemers met durf, daadkracht en duurzaamheid.

Kandidaten

Ondernemers en ondernemingen uit de tuinbouw met als activiteit veredeling, vermeerdering en teelt, bewerking en afzet van bloemen, bloembollen, planten, groenten, fruit, bomen en paddenstoelen komen in aanmerking voor een nominatie. De schaalgrootte is niet van belang. Voor het eerst zullen toeleveranciers en adviesbureaus niet meer meedingen omdat de jury zich zal focussen op bedrijven waar groene vingers hand in hand gaan met groei en bloei van de onderneming.

Boomkwekerij Ebben, winnaar 2016

Meedingen naar de Tuinbouw Ondernemersprijs is de moeite waard. De winnaar ontvangt, naast een waardevol kunstwerk, veel publiciteit. Daarnaast is erkenning en het vergroten van het netwerk een beloning die niet inggeld is uit te drukken. Toon Ebben van Boomkwekerij Ebben in Cuijk, de winnaar van 2016: ‘De Tuinbouw Ondernemersprijs heeft ons na een paar maanden al veel gebracht. Er is veel erkenning van de sector. De prijs staat voor betrouwbaarheid en dat brengt ons in een bijzondere positie. Onze internationale groeiambities zijn versneld, het gaat makkelijker’.

Bekendmaking genomineerden en winnaar

Kandidaten kunnen tot uiterlijk 16 september worden aangemeld. Na de selectie van de vakjury wordt eind oktober vier genomineerden bekend gemaakt. De winnaar wordt tijdens de feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst op 11 januari 2017 gepresenteerd. Alle informatie over de prijs en de aanmelding is terug te vinden op de website tuinbouwondernemersprijs.nl

Partners

De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt gedragen door: GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Flynth, Interpolis, HPP Exhibitions, Ministerie van Economische Zaken, Rabobank, Vakblad voor de Bloemisterij|De Boomkwekerij.