Vier excellente ondernemers maken kans op Tuinbouw Ondernemersprijs 2016

De finalisten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2016 zijn bekend. Op vrijdag 23 oktober bracht bestuursvoorzitter Nico Koomen een verrassingsbezoek aan de vier genomineerde kandidaten die kans maken op de prestigieuze ondernemersprijs die op 6 januari voor de 30e keer wordt uitgereikt.

De finalisten hebben met elkaar gemeen dat ze met een sterke en vernieuwde strategie inspelen op de snel veranderende maatschappij waarbij duurzaamheid en economie goed samengaan. Er is een continue stroom aan innovaties bij deze bedrijven en er wordt samenwerking gezocht met partners om niet alleen als ondernemer maar om als sector beter te worden. De genomineerde kandidaten ontwikkelen en delen kennis.

Uit een uitstekende kandidatenlijst heeft de jury de volgende bedrijven genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2016:

Boomkwekerij Ebben, Cuijk

Boomkwekerij Ebben is met de teelt van 450.000 bomen per jaar wereldwijd een van de meest toonaangevende bedrijven. Het familiebedrijf is bijzonder marktgericht. De zeer innovatieve projecten die Boomkwekerij Ebben met landschapsarchitecten ontwikkelt zijn duurzaam en bijzonder te noemen.

Eosta / Nature & More, Waddinxveen

De distributeur van verse biologische groenten en fruit, met een specialisatie in overzees fruit en Nederlandse kasgroente, gelooft dat ecologie en economie samen kunnen gaan. Het bedrijf heeft zich internationaal ontwikkeld als een van de meest toonaangevende importeurs en exporteurs in dit segment en zorgt voor een continue stroom van innovatieve producten.

Royal Brinkman, ’s-Gravenzande

Royal Brinkman is toeleverancier, adviseur en installateur voor de professionele tuinbouw sinds 1885. Waar veel toeleveranciers zich de laatste jaren in een moeilijke positie bevonden, wist Royal Brinkman een eigen internationale koers te bepalen.

Ter Laak Orchids, Wateringen

Het innovatieve familiebedrijf Ter Laak Orchids kenmerkt zich door een resultaatgerichte aanpak en een oer-Hollandse handelsmentaliteit. Op 125.000 m2 worden met de nieuwste technieken hoogwaardige Phalaenopsis geteeld.

30e prijsuitreiking op 6 januari

De jury is nog niet klaar; een tweede ronde van beoordelen gaat nu in. De winnaar wordt bekend gemaakt op 6 januari 2016 in Keukenhof tijdens de feestelijke 30e editie van de prijsuitreiking De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt gedragen door de partners: Dutch Produce Association, FloraHolland, Flynth, Koninklijke BDU Uitgevers, Ministerie van Economische Zaken, Rabobank, HPP Exhibitions.