Unieke verzameling landbouwmachines tijdens AgriClassic

Oude tijden herleven tijdens de AgriClassic in de TT Hall Assen. Origineel of gerestaureerd, gepoetst of wat roestig; in het paasweekend gaat u op de AgriClassic terug in de tijd met meer dan 400 tentoongestelde tractoren, landbouwwerktuigen en stationaire motoren uit vervlogen tijden. Het hele alfabet is aanwezig, van Brons tot Waterloo Boy en van Austro tot Zetor. AgriClassic is een evenement wat u als oldtimerliefhebber absoluut niet mag missen!

De organiserende vereniging OTMV heeft de mooiste exemplaren van agrarisch- en mechanisch erfgoed onder haar leden geselecteerd, voor een presentatie tijdens de AgriClassic. Hoewel de AgriClassic om de twee jaar weer plaatsvindt, is de show telkens weer uniek door een gekozen thema. Dit jaar wordt er speciale aandacht besteed aan het thema ‘made in Holland’. Refererend aan dit thema zullen er veel werktuigen te zien zijn van Nederlandse merken, maar ook stationare motoren en zelfs trekkers van Nederlandse makelij. Naast al het echte, grote materiaal zijn er ook diverse miniaturen en diorama’s te bewonderen en uiteraard zijn er verschillende standhouders aanwezig met onderdelen, documentatie en gereedschappen. Ook aan de kinderen wordt gedacht met een aantal leuke activiteiten.

De AgriClassic vindt plaats vanaf 20 april tot en met 22 april (2e Paasdag) in Expo Assen. De agrarische oldtimershow is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is € 5,- voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar zijn gratis.