Themabijeenkomst Jonge Ondernemers Drones in de landbouw

29 oktober 2015

Bij de Buren - Wieringerwerf

OP 29 oktober organiseert GreenPort NHN in samenwerking met Agrarische Jongeren Wieringermeer een bijeenkomst over Drones in de landbouw voor jonge ondernemers.

Herman Krebbers van DLV laat zien wat Drones doen en wat de toepassingen zijn in de landbouw en veehouderij. Welke verschillende drones zijn er? Wat zijn de voor- en nadelen ten opzichte van andere gewas sensing technieken en waarom kan de teler in de toekomst niet zonder?

Agrarische ondernemers die drones hebben toegepast delen hun ervaringen: “Een drone is het extra oog van de teler.” “Had ik die aantasting maar eerder gezien!” “Ik had niet gedacht dat die slechtere plekken op het veld zo groot waren.” “Nu hoef ik alleen zones op het perceel aan te pakken.”

Inleider Herman Krebbers is al zeven jaar intensief bezig met gebruik van sensing technieken zoals satellietbeelden, werktuigsensoren, vliegtuigbeelden en dronetoepassingen. Dit gebeurt zowel in Nederland als op grote bedrijven in het buitenland. Hij vliegt ook zelf met drones en kan dus uit eerste hand hierover vertellen. Deze bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt vanuit AgriVizier (een project van GreenPort NHN) met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

Programmagegevens

Locatie: Restaurant Bij de Buren Brinkweg 15, 1771 CN Wieringerwerf

Datum: 29 oktober 2015 Aanvang: 20.00 uur

Programma:

20.00 uur Opening

20.10 uur Presentatie door Herman Krebbers, DLV Plant. Drones; wat doen ze en wat kunnen we ermee in de akkerbouw / veehouderij.

21.00 uur Pauze 21.30 uur Discussie en demonstratie naar aanleiding van presentatie.

22.00 uur Sluiting

Aanmelden U kunt zich voor deze bijeenkomst uitsluitend per mail aanmelden t/m 15 oktober 2015 via aanmeldingen@greenportnhn.nl, graag voorzien van uw volledige contactgegevens en bedrijfsnaam, o.v.v. “Jonge Ondernemers”. Bevestigingen worden na de sluitingstermijn verzonden. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Voor meer informatie kunt u via e-mail terecht bij Jacob Dogterom: j.dogterom@dlvplant.nl