Klanten weer aan het werk helpen

‘Klanten weer aan het werk helpen, geeft zoveel voldoening’

Vis Mechanisatie staat altijd klaar voor een reparatie Het begon met een geleende bus, een kist vol gereedschap, een onmisbare dosis van liefde voor zijn vak en de drang naar de vrijheid van een eigen onderneming. Nu - zeven jaar later - ziet Roland Vis (33) de oprichting van zijn landbouwmechanisatie bedrijf Vis Mechanisatie nog steeds als een van de beste besluiten in zijn leven. ,,Ervoor zorgen dat een klant zo snel mogelijk weer aan de gang kan gaan, geeft zoveel voldoening.

Dat is misschien wel het mooiste van dit vak'', stelt Vis. De tijd van een geleende bus en slechts één kist vol gereedschap is allang voorbij. De volwaardige werkruimte aan het Oosteinde 117 in Berkhout ademt passie en bezieling voor het vak. De nadruk van Vis Mechanisatie ligt bij het onderhoud en reparatie van landbouwmachines. Maar klanten kunnen ook terecht voor nieuwe en gebruikte landbouwmachines. Zo is Vis Mechanisatie onder andere dealer van het merk Claas.

Het repareren en sleutelen, zit Vis in zijn bloed. ,,Al op mijn zestiende liep ik te sleutelen aan trekkers'', vertelt hij enthousiast. ,,Na verschillende jaren voor een baas te hebben gewerkt. Besloot ik zeven jaar geleden voor mijzelf te beginnen. Een stap waar ik nog geen dag spijt van heb gehad.'' Inmiddels heeft hij al talloze agrariërs uit de brand geholpen. ,,Nee, het is zeker geen negen-tot-vijf-baan'', lacht hij. ,,Ik ben van mening dat je altijd voor je klanten klaar moet staan. Zeker in onze sector.

Het kost namelijk enorm veel geld als een klant een halve dag niet kan werken door een machine die stuk is. Hoe sneller het weer werkt, hoe beter´´, legt Vis uit. ,,Mijn telefoon staat dan ook 24 uur per dag, zeven dagen per week aan. Het is regelmatig voorgekomen dat ik bijvoorbeeld met de hele familie op stap was en de telefoon ging. Ja, dan spring ik wel de auto in. En ik waarschuw je alvast: als er nu een klant belt, ben ik weg hoor. Heel jammer van het interview'', lacht hij. Vis begon als eenmanszaak maar heeft er sinds enkele jaren twee fulltime krachten bij. ,,Het werd al snel heel erg druk'', vertelt hij. ,,Tijdens een van de spaarzame vakanties zat ik met mijn vader te praten. Die zag ook wel dat het eigenlijk de spuigaten uitliep. Na die vakantie is hij bij mij in dienst gekomen.

Besloten aan de rand van het zwembad'', lacht hij luidkeels. ,,Ik vind het prachtig dat ik met mijn vader kan en mag werken. Inmiddels is er nog een fulltime medewerker in dienst gekomen, ze hebben allebei veel kennis van zaken en weten wat er nodig is om in deze branche goed werk te leveren. Dus ik ben er erg blij mee.'''' Vis rijdt naar eigen zeggen elke dag met een brede glimlach naar zijn werk. ,,En dat is toch het belangrijkste. Iets doen wat je echt leuk vindt.

In mijn ogen kun je je dan ook voor de volle honderd procent geven en lever je het beste werk. Als ik na een dag hard werken een aantal klanten uit de brand heb kunnen helpen, geeft mij dat zo enorm veel voldoening. Daar doe ik het voor.'' www.vismechanisatie.nl