Selfsupporting in dak- en gevelbekleding

Familiebedrijf Toes Montage in Schagen is gespecialiseerd in dak- en gevelbouw en is daarbij selfsupporting. Van advisering, engineering tot aan levering en montage: alles kan bij Toes Montage. Naast de agrarische sector is Toes Montage actief in de utiliteitsbouw, woningbouw en industriebouw. Een gesprek met de trotse eigenaar Tim Toes.

Toes Montage is een echt familiebedrijf. Tim: “Ik ben inmiddels de derde generatie; mijn opa en oma hebben het bedrijf 53 jaar geleden opgericht in Schagerbrug. Zij waren toen nog voornamelijk bezig met het monteren van dak- en gevelbekleding. In de jaren 80 werden ze steeds actiever in de agrarische sector.” De tijd stond niet stil. Het familiebedrijf werd door de familie Toes voorgezet en tegenwoordig is Tim de eigenaar. Tim: “Ik ben trots dat ik het bedrijf samen mag voortzetten met mijn familie. We doen alles samen.”

Dak- en gevelbouw

Door de jaren heen is Toes Montage enorm gegroeid. Tim: “Tegenwoordig doen we allerlei projecten op het gebied van dak- en gevelbouw, zoals gevelbekleding, dakbeplating, metaalbewerking en het leggen van staalplaatbetonvloeren. Voor agrariërs, maar ook voor aannemers, projectontwikkelaars, architecten en particulieren. Op dit moment doen we veel projecten op het gebied van asbestrenovatie en dakvernieuwing. Bijna alles wat daarbij komt kijken, wordt geproduceerd in onze eigen zetterij. Wij zijn daarin dus helemaal selfsupporting. Zo maken we diversen zetwerken van aluminium, staal of RVS. Van één zetstukje tot gigantisch grote projecten: we doen het allemaal met veel kunde en plezier!”

Specialistisch werk

Tegenwoordig werken er 45 monteurs bij Toes. Tim: “Het is een vaste kern. Er werken zelfs nog monteurs bij ons die bij mijn opa en oma of bij mijn ouders zijn begonnen. Het is een hecht team en het verloop is minimaal. En we hebben ook een hoop jonge aanwas. Jonge jongens die het vak willen leren. Zij leren dat bij ons van de oudere generatie. Dat is in onze branche wel noodzakelijk, want het vak is niet op school te leren. Het is heel specialistisch, omdat er veel maatwerk bij komt kijken. Het is om te zien hoe het vak bij ons wordt doorgegeven.” 

Nieuwe winkel

Voor alle dak- en gevelmaterialen is er bij Toes ook een winkel. Tim: “De winkel wordt door twee enthousiaste jongens gerund. Zij leveren alle benodigdheden voor dak- en gevelbekleding. Denk aan doe-het-zelfpakketten voor ZZP’ers en doe-het-zelvers. En een leuk nieuwtje: vanaf 1 oktober gaat onze winkel open in een nieuw pand naast ons bedrijf, op Witte Paal 219. We gaan dan van 200 vierkante meter naar 800 vierkante meter, uiteraard met een mooie showroom. Iedereen is welkom om onze nieuwe zaak te bewonderen!”

Toes Montage is gevestigd op Witte Paal 217 in Schagen. Voor alle informatie over Toes Montage zie www.toes.nl.