Mega-operatie bij Gebr. Hoff en Zonen

Het was een ingrijpend project bij Gebr. Hoff en Zonen aan de Vleetweg in Andijk, het bedrijf dat actief is in de bloemkool, broccoli, pioenen en tulpen. ‘Een mega-operatie’, stelde het betrokken adviesbureau Agrofocus. Voor de groeiende tulpentak van de onderneming was de uitbreiding noodzakelijk.

Een deel van de oude kassen is gesloopt. En zijn nieuwe kassen gebouwd ter grootte van 12.800 vierkante meter. Deze zijn voorzien van een Groen Label Kas-certificaat (GKL). Daarmee voldoen nieuwe kassen aan strenge milieueisen op het gebied van klimaat, energie, gewasbescherming, lichthinder en waterkwaliteit- en kwantiteit. Het zorgt ervoor dat er een stuk groener gewerkt wordt. In totaal beschikt Gebr. Hoff en Zonen nu over ruim 15.500 vierkante meter aan kassen.

Verder is er een schuur (ongeveer 3900 vierkante meter) met droogruimte, werkruimte en preparatiecellen gebouwd en beschikt Gebr. Hoff en Zonen tegenwoordig over een bloemencel die aansluit en op een brede laadkuil. Voor medewerkers is nieuwe huisvesting (475 vierkante meter) gebouwd. Het Andijker bedrijf is er klaar voor om te groeien.