Hbo-studie in Hoorn voor agrarische en groene ondernemers

Ben je een jonge agrarisch ondernemer die een veehouderij- of een tuinbouw-/akkerbouwbedrijf runt en klaar wilt zijn voor de toekomst? Dan kun je vanaf september de hbo-studie Ondernemerschap in Hoorn volgen. Met deze twee jaar durende deeltijdstudie word je voorbereid op het zelfstandig runnen van een bedrijf dat klaar is voor de toekomst.

Als je werkzaam bent als voorman/opzichter of als leidinggevende van een team hoveniers dan kun je kiezen voor de hbo-variant Management, Beleid en Buitenruimte (MBB). De praktijk vraagt om mensen met bedrijfskundige en management vaardigheden. Met de hbo-studie Associate degree (Ad) MBB, die wordt aangeboden in Hoorn, ontwikkel je jezelf tot bijvoorbeeld projectleider buitenruimte, beleidsmedewerker of leidinggevende.

Het Ad-diploma is een hbo-diploma dat voortborduurt op mbo niveau 4 en voorafgaat aan de bachelor titel. De studie wordt aangeboden door Clusius College en Vilentum Hogeschool en de lessen vinden plaats op de Blauwe Berg in Hoorn.

Adriaan Boudeling over Ad Agrarisch Ondernemerschap

"Na het behalen van mijn mbo-diploma wilde ik graag nog een vervolgstudie doen op het gebied van economische aspecten van een bedrijf. Ik had echter geen zin in een bachelor studie van drie of vier jaar, daarom koos ik voor de Ad Ondernemerschap. Omdat het ouderlijk bedrijf een akkerbouwbedrijf is, besloot ik voor de tuin- en akkerbouwvariant van deze studie te gaan.

Ik merk nu al dat door deze studie mijn horizon enorm wordt verbreed. Je wordt breed opgeleid en leert ook zaken goed te relativeren. Na het behalen van mijn diploma wil ik op het ouderlijk bedrijf aan de slag en het in de toekomst overnemen.”

Meer informatie: www.clusius.nl of neem contact op met Nancy Boterblom, e-mail: n.boterblom@greenportnhn.nl