HBO-opleidingen bij het Clusius College in Hoorn

Sinds drie jaar werken Aeres Hogeschool en het Clusius College samen op het gebied van het aanbieden van Ad-programma’s. Daardoor is het mogelijk geworden om agrarisch hbo te volgen binnen de provincie Noord-Holland. De afgelopen twee jaar zijn er deeltijdstudies in Hoorn opgestart. Vanaf september 2017 zal Associate degree Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness voor het eerst voltijd worden aangeboden..

Een Associate degree (Ad) is een verkorte (tweejarige) hbo-opleiding die sterk op de arbeidsmarkt gericht is en je opleidt voor een wettelijk erkend Ad-diploma. Een Ad is onderdeel van een erkende hbo-opleiding en geschikt voor iedereen die na een mbo-opleiding niveau 4 of havo wil doorstuderen, maar geen vierjarige hbo-opleiding wil volgen.

Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness (voltijd)

Dit is een is een sterk praktijkgerichte studie wat betekent dat je vanuit toekomstige beroepssituaties leert en alvast oefent in het uitvoeren ervan. Hoe zet je een onderneming op? Hoe stel je een marketingplan op? En hoe organiseer je de financiële administratie? Tijdens de studie heb je intensief contact met het bedrijfsleven en bouw je een netwerk op waar je na je studie veel aan kunt hebben. Eigen initiatief wordt aangemoedigd en zorgt ervoor dat je steeds ondernemender wordt. Na het behalen van je Ad-diploma kun je doorstromen naar de bachelor studie Bedrijfskunde & Agribusiness

Ondernemerschap (deeltijd)

Wil je een (agrarisch) bedrijf overnemen of een bedrijf met veel personeel zelfstandig runnen? Heb je al een aantal jaren werkervaring? Dan past de tweejarige deeltijdstudie Ondernemerschap goed bij je. Een praktische studie die je voorbereidt op het zelfstandig runnen van een bedrijf, waarbij je alles leert over management, marketing, financiën en logistiek.

Management Beleid en Buitenruimte (deeltijd)

Wil je je kennis vergroten en een leidinggevende functie binnen de buitenruimtesector bekleden? Ben je binnen deze sector werkzaam en wil je je verder ontwikkelen? Kies dan voor de tweejarige deeltijdstudie Management, beleid & buitenruimte. Hiermee kun je je eigen bedrijfskundige- en managementvaardigheden ontwikkelen. Of je nu werkzaam bent als hovenier, bij de gemeente of als voorman: bij deze studie staat doorgroeien en leidinggeven centraal. Informatie Ben jij geïnteresseerd in een ad-hbo opleiding? Kom dan naar de informatieavonden die op de Clusius vestiging, Blauwe Berg 3 in Hoorn worden georganiseerd:

• 16 maart 19.00-20.30 uur voor deeltijd Ad

• 29 maart 18.30-21.00 uur voor voltijd Ad