Fietsen en wandelen over de oude zeebodem, tussen prachtige bloembollenvelden

Rond 1100 werd de West-Friese Zeedijk door monniken en boeren aangelegd. Maar telkens brak hij door en daarom zijn er wielen achter de dijk. Schagen lag toen aan zee. Zijpe was een stroomgat waar het zeewater elke dag doorheen schuurde richting Wad. In 1597 werd de polder in de Zijpe al drooggelegd, maar de bollenteelt startte hier pas de vorige eeuw.

Nu zijn er van die prachtige bloembollenvelden. De grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld in de Kop van Noord-Holland en dan ook nog eens met de duinen als horizon!Van begin april tot medio mei is het polderlandschap achter de duinen tussen Schagen en Den Helder één groot kleurenspektakel. Stichting Bloeiend Zijpe zet zich in om dit prachtige bloemenfestijn aan een zo groot mogelijk publiek te laten zien en ervaren. Dit kan creatief en sportief.

Wandel- en fietstochten

Bloeiend Zijpe organiseert de wereld unieke wandel- en fietstochten dwars door de bloeiende bloembollenvelden. Ruim 90% gaat over het land van de vijftig deelnemende bloembollentelers. Eens per jaar stellen de bloembollentelers hun kwetsbare land ter beschikking aan de nieuwsgierige burger en vertellen zij vol trots over hun passie. Allerlei plekjes, waar je normaal gesproken niet mag of kan komen zijn dan te bewandelen.

Zo dichtbij de bloeiende tulpen, narcissen en hyacinten komt u anders nooit!

Zondag 1 mei 2016* is de fantastischgeurigekleurigewereldunieke wandeldag

Zondag 24 april 2016* kunt u fietsen in het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld!

*Let op: De definitieve datum wordt 8 april 2016 bekend gemaakt. Dit hangt af van de stand van de bloei op de bollenvelden. Bloembollenboemel Onder de vele bezoekers zitten ook veel minder valide mensen, daarom zijn we verheugd om te kunnen melden dat we de Bloembollen Boemel weer gaan inzetten.

De Bloembollen

Boemel rijdt drie maal per dag tijdens de periode van 8 april t/m 8 mei 2016. Duur van de toer bedraagt twee uur: half uur koffie/thee praatje en half uur in- en uitstappen. De rit door de velden zal ongeveer een uur duren. De nieuwe Boemel heeft 28 gewone plaatsen/stoelen. Er is een railsysteem, zodat de stoelen er ook uitgehaald kunnen worden. Op de plaats van twee gewone stoelen kan één rolstoel vastgezet worden. Een plaats in de Bloembollen Boemel moet wel vooraf gereserveerd worden.

Wat is er nog meer?

Kunst-expositie in Bolle Noord. Zeer diverse kunstwerken van zowel professionele beeldende kunstenaars en amateurs worden hier tentoongesteld. Hier kan je gewoon gratis binnen wandelen! Er wordt een gedichten- en fotowedstrijd georganiseerd. Iedereen kan nog meedoen met de gedichten- en fotowedstrijd. Deze gedichten en foto's zijn ook tijdens de Expositie te bewonderen. Midden op een prachtig bloemenveld de kleurenpracht vastleggen met de camera onder begeleiding van een docent. Dat kan met de Fotoworkshop op zowel 16 en 30 april of met de schilderskwast tijdens de Schilderworkshop 23 en 24 april. Op onze website www.bloeiendzijpe.nl kan je de voorwaarden van de Kunstexpositie, foto- en gedichtenwedstrijd en de verschillende workshops vinden.