Beleef het Bloemencorso op 23 september

De ruim 4000 inwoners van het Noord-Hollandse dorp Winkel zijn ieder jaar weer trots om het Bloemencorso vorm te geven. De bewoners van het dorp en omstreken zetten op de 4e zondag van september ieder jaar weer een spektakel neer! 10.000 Bezoekers komen steeds weer terug naar Winkel om deze heerlijke dag mee te maken!

Met plezier en boordevol enthousiasme werken de ‘Corsisten’ weken-, zo niet maandenlang toe naar deze dag. Langzaam maar zeker worden de (dit jaar meer dan vijfentwintig!) prachtige Corsowagens gecreëerd die dit jaar op 23 september de straten in het dorp zullen vullen. De honderden vrijwilligers zorgen ervoor dat het tot een mooi en goedlopend geheel komt. Figuranten en muziekkorpsen vullen de optocht aan waardoor het ieder jaar weer een spectaculair geheel is!

Van Kindercorso naar Jeugd naar het ‘volwassen’ Corso!

Onder begeleiding van ons Kindercorso-team starten ruim 100 kinderen een aantal weken voor de grote dag met het bedenken en bouwen van hun eigen Corsowagentjes. Wij zijn trots op het Kindercorso-team en deze kinderen, onze kweekvijver voor het ‘volwassen’ Bloemencorso!!! Zij zijn, letterlijk en figuurlijk, het kopstuk én de toekomst van de optocht! Als de jongsten het Kindercorso ontgroeid zijn stromen zij vaak door naar de jeugdcategorie, waar zij het allemaal zelf gaan doen. Met een workshop als basis en, als het nog nodig is, begeleiding van ‘ervaren’ Corsisten maken zij creatieve en mooie Corsowagens! Daarna is de stap naar het volwassen Bloemencorso bijna vanzelfsprekend…

Door de jaren heen…

Het jaar 1906… toen begon het allemaal met versierde (platte) karren, fietsen en verklede mensen. Versiering bestond toen uit een enkele bloem of toef en fruit. In de loop van 112 jaar is er veel veranderd! Nu worden er op de wagens ruim een miljoen Dahlia’s geprikt, geplakt of geniet. Het Bloemencorso maakt duidelijk een ontwikkeling door in inventiviteit, creativiteit en mogelijkheden. Door ook gebruik te kunnen maken van alternatieve materialen en vooral ook ‘ruimte’, blijven de wagens ieder jaar weer verrassen!

2018

Het hier en nu. Wat staat je te wachten als je, samen met nog eens 10.000 bezoekers, op zondag 23 september deze dag komt meebeleven? Een kermis, een markt/braderie, muziekbands, uiteraard de optocht en (verlichte) avondopstelling! Kortom, de hele dag is één grote beleving voor jong en oud:

Programma 23 september 2018

Dagprogramma

10:00 – 17:00 uur: Markt/ kermis

12:00 – 13:00 uur: Voorprogramma met muziek

13:00 – 16:00 uur: Aanvang optocht: Opening, Kindercorso, Bloemencorso

16:00 – 20:00 uur: Nagenieten met bezoekers, deelnemers en dweilorkest

17:00 – 00:00 uur: Avondopstelling Corsowagens

20:00 – 20:30 uur: Prijsuitreiking

20:30 – 03:00 uur: Feest bij Café Beentjes

Voorprogramma:

- Straatact "De Fanfare" 12.00-13.00 uur

- Trompetterkorps Alkmaar junior 12.00-12.15 uur

- Trompetterkorps Alkmaar senior 12.20-13.00 uur

- Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen” 12.00-13.00 uur

Muziekprogramma tijdens de optocht:

- Trompetterkorps Alkmaar, junior en senior- inmiddels onmisbaar bij het Bloemencorso: Unieke band met een eigen stijl!

- Winkels Harmonie – kwaliteit en gezelligheid uit eigen dorp!

- Mallet-Percussionband ‘Drumband Rhenen’ – een swingende band met onverwachte showeffecten!

- Drumfanfare CMH Menaldum – een drumband uit Friesland… MET COLOURGUARDS!! Plezier voor jong en oud!

- Show & Marchingband Vios Mijdrecht – modern repertoire en verrassende show!

Muziek op de markt

- Feestkapel "Zo niet dan Toch" uit Den Helder (11.00-13.00 uur) – muziek waar je blij van wordt!

- Dweilorkest "De Dorperdweilers" Julianadorp (13.00-15.00 uur) – gezelligheid gegarandeerd!

Dweilen in namiddag / avond

- Dweilorkest Dorst uit Mijdrecht (vanaf 16:00 uur) – kwaliteit en gezelligheid staat voorop!

Afterparty bij Café Beentjes

- DJ’s Jos en Assix in de achterzaal en Well Done in het café – feest voor jong en oud!

Faciliteiten

Om alle bezoekers van alle gemakken te voorzien hebben we twee -gratis- tribunes voor bezoekers die in de loop van de dag ‘loufe biene’ krijgen! Daarnaast hebben we invalidenparkeerplaatsen, te vinden bij Dorpsstraat 177 en op de Corsolaan.

Alvast een voorproefje

Via onze website www.bloemencorsowinkel.nl kunt u alvast een kijkje nemen. Hier staan foto’s en filmpjes van vorige Corso’s. Verder is het Bloemencorso actief op Social Media (Twitter, Instagram, Facebook. Ook op www.pewisnieuwspagina.nl ziet u het laatste nieuws van onze razende reporter Peter Wittekoek.

Route en entree

Winkel ligt aan de weg Alkmaar, Heerhugowaard, Middenmeer, Afsluitdijk. Met speciale borden wordt u verwezen naar de ruim voor handen zijnde parkeergelegenheid. Reclame of sponsoring komt niet op de wagens voor. Daarom vraagt het Corso de volgende entreevergoeding: De toegangsprijzen zijn: kinderen tot 12 jaar €2,50 en personen ouder dan 12 jaar €6,00.

Geniet mee van deze dag, tezamen met iedereen die met het Corso te maken heeft en iedereen die al jaren dit verrassende spektakel komt bewonderen! Voor meer informatie, volg/like ons op Facebook, Twitter en Instagram én kijk op onze website www.bloemencorsowinkel.nl