Zwarte knoflook

Zwarte knoflook als smaakversterker

Zwarte knoflook past in de trend van natuurlijke smaakmakers. Door fermentatie van een gewone bol knoflook verandert de smaak van dit ingrediënt. Zwarte knoflook is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Fermenteren Zwarte knoflook wordt verkregen door fermentatie van de normale knoflook. Fermenteren leidt tot een zoete, bouillonachtig smaak en de structuur voelt als een zacht dropje. Deze umami-smaak versterkt de hartig zoute en zoete smaken in gerechten en is daarmee een natuurlijke smaakversterker. Toepassingen zijn dan ook soepen en sauzen of als crème op het bord.

Minder zout Als smaakversterker zorgt zwarte knoflook voor meer verdieping in het gerecht, waardoor er minder zout hoeft te worden gebruikt. Smeuige structuur Het verwerkingsproces van zwarte knoflook brengt de nodige uitdagingen met zich mee. De zwarte knoflookteen is namelijk smeuïg van structuur, waardoor het fijnmaken ervan een intensiever proces is dan het pureren van een normale knoflookteen. de zwarte knoflook is verkrijgbaar in een gebruiksvriendelijke oplossing in de vorm van puree.