Vistival

Het VIStival, het culinaire visfestijn op de haven van Den Oever, komt er weer aan! Dit jaar wordt het walhalla voor de visliefhebber op 18 juli georganiseerd.

Het VIStival staat geheel in het teken van vis die in de Hoofdstad van de ZeeVerse Vis wordt aangeland door de vissers. Met kleine gerechten wordt aan het grote publiek bekend gemaakt hoe lekker en gezond een oer-Hollands visje is. De gerechten worden voor een klein bedrag aan de man gebracht en met de opbrengsten worden lokale goede doelen ondersteund.

Lokale ondernemers, maar ook chef-koks uit alle windstreken én kokkerellende vissers laten zien wat in huis is. In de visafslag vindt u alles op het gebied van de visserij, een visvoeltafel, netten boeten, schaalmodellen van de visserijnetten, filmmateriaal van oude-en nieuwe visserijmethoden en kan er gekeken worden in aquaria. Buiten aan de steiger vindt u de rondvaartboot. Ondernemers uit de buurt en daarbuiten presenteren hun waar ook in de vele marktkraampjes. De dag wordt omlijst door muziek van diverse koren.

Het VIStival wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. Met de Oeverse kotters als decor is de vissershaven de ideale plaats om de proeverij te organiseren. De vele duizenden mensen die op het evenement afkomen worden voorgelicht over de vis, visserij en krijgen de kans om verschillende vissoorten te proeven. Uiteraard is er ook voor kinderen veel te zien en te beleven. Zo is er een springkussen, kunnen kinderen op de foto als echte visser, ze kunnen lekker knutselen en een kleurplaat inkleuren waarmee ze een leuke prijs kunnen winnen! En er zijn er ook allemaal lekker hapjes voor de kinderen die niet van vis houden!

Dus kom eten, proeven en genieten tijdens het VIStival in Den Oever!

www.vistival.nl