Stichting Kroon van Holland laat u het beste van de regio proeven

Dat de kop van Noord-Holland prachtige agrarische producten voortbrengt blijkt wel uit de inhoud van deze krant. Toch lijkt dit nog veel te weinig bekend onder het grote publiek en dat is een doorn in het oog van Stichting Kroon van Holland. Mensen actief kennis laten maken met de veelheid aan producten uit onze regio en hen de fantastische smaak van deze pareltjes laten ervaren, dát is de missie van Gerrit Preijde en Camiel van der Molen. Beide maken deel uit van het bestuur van de stichting. Met initiatieven als het Streekdiner, de Foodsafari, de Streekmarkt en de Foodtruckbrengen zij destreekproducten via alle zintuigen, maar vooral via de smaakpapillen onder uw aandacht.

Al bij de eerste streekmarkt die we organiseerden, merkten we dat mensen erg geïnteresseerd zijn in verse producten uit de eigen regio. Dat zal misschien te maken hebben met de nadruk op vers die tegenwoordig door alle televisie-koks gelegd wordt, maar zeker ook met een stukje trots op het lokale en ook gezonde karakter van de producten. Aan het woord is Gerrit Preijde, oprichter en voorzitter van Stichting Kroon van Holland.

Een zeer succesvol initiatief is ook de Foodtruck. Hiermee kan de consument nog gemakkelijker opgezocht worden. De wagen, geheel uitgevoerd in de huisstijl van de stichting, wordt ingezet op (food)festivals in de gehele regio. Bovendien worden scholen en bedrijven bezocht die kennis willen maken met het beste dat de regio te bieden heeft. Hier wordt vooral ingezet op de gezondheidsaspecten van de regionale voeding. Kinderen leren bereiden, proeven en ervaren daarmee dat gezond ook lekker kan zijn. Camiel van der Molen: Het is ontzettend leuk om de enthousiaste reacties te horen van mensen op onze producten. De ene keer zijn dat hamburgers van Piëmontees rund op het VIStival in Den Oever, de andere keer een lekker soepje tijdens een masterclass over een streekmerk bij de Rabobank in Zwaagdijk.

Door consumenten kennis te laten maken met streek producten en gerechten waarin deze verwerkt zijn, is de stichting ook een belangrijke schakel in de promotie van de productie regionale agrarische sector. Gerrit Preijde: Gelukkig wordt dat ook steeds meer onderkend door regionale bedrijven en organisaties. Een aantal lokale bedrijven steunt ons al met donaties en we zijn in gesprek met organisaties die projecten hebben waar onze missiegoed bij aansluit. Mocht u meer willen weten over het werk van Stichting Kroon van Holland, volg ons dan op Facebook of neem een kijkje op de website www.kroonvanholland.nl