Kom eten, proeven en genieten op het VIStival

Den Oever maakt zich op voor het negende Vistival! Het culinaire evenement, dat geheel in het teken van vis van onze Nederlandse vissers staat, zal dit jaar op 14 juli van 10.00 tot 18.00 plaatsvinden.

Het haventerrein in Den Oever zal wederom worden omgetoverd tot een culinair walhalla waar de visliefhebber warm voor loopt. Het Vistival staat geheel in het teken van vis die in de Hoofdstad van de ZeeVerse Vis wordt aangeland door de Oeverse vissers. Lokale chef-koks én kokkerellende vissers van het Visbakteam laten zien wat er in huis is. Ze laten zien hoe simpel het bereiden van een oer-Hollands visje is. De gerechten worden voor een klein bedrag aan de man gebracht en met de opbrengsten worden lokale goede doelen ondersteund.

In de visafslag staat een mooie vis-voeltafel waar een enthousiaste oud-visser u kennis laat maken met de verschillende vissoorten. Hij vertelt hoe u de verschillende vissoorten kunt herkennen, grappige weetjes en leuke anekdotes!

De Visserijschool is aanwezig met diverse schaalmodellen van vistuigen en er worden netten geboet. De leraren van de visserijschool, oud-vissers, zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en meer te vertellen over het leven in de visserij. Langs de kade liggen verschillende kotters waar vissers u meer kunnen vertellen over de verschillende vistechnieken.

In de hal van de visafslag, waar ook de wekelijkse ZeeVerse Vismarkt gehouden wordt, kan er gekeken worden in aquaria en worden rondvaarten georganiseerd. Ook wordt er gedemonstreerd hoe een echte visveiling werkt en mag u zelf proberen een visje te kopen via de veilingklok!

Nieuw dit jaar is het opdrachtenboekje voor kinderen. Spelenderwijs leren de kinderen van alles over vis en de visserij. En uiteraard mogen de ouders meedoen!

De gemoedelijke markt zal dit jaar bestaan uit circa 80 tot 100 kraampjes die over het gehele haventerrein verspreid staan. De markt is bekend om zijn diversiteit, streekproducten, kleding, visserij gerelateerde kramen maar ook de lekkerste foodkramen vindt u bij ons. Kom ook een gokje wagen bij het rad van avontuur met verrassende prijzen!

Met de Oeverse kotters als decor is de vissershaven de ideale plaats om de proeverij te organiseren. De vele duizenden mensen die op het evenement afkomen worden voorgelicht over de vis, visserij en kunnen proeven van verschillende visgerechten. 's Morgens is er gelegenheid om bij de ZeeVerse Vismarkt vis te kopen om zelf thuis te bereiden. De dag wordt omlijst door muziek van diverse koren. En met een lekker drankje erbij van café Tante Pietje kan de dag niet meer stuk!

Meer informatie: www.vistival.nl