Het Koeienhuis voor heerlijk Wagyuvlees en bedrijfsarrangementen

In 2000 kwam Klaas Vlaar van Het Koeienhuis uit het Noord Hollandse Benningbroek op het idee om naast zwartbonte melkvee Wagyu’s te gaan houden. De naam Wagyu betekent ‘Japanse koe’. Het Wagyuvlees wordt geroemd om zijn bijzondere smaak en gezonde eigenschappen, want het fraai gemarmerde, malse vlees zit vol onverzadigde gezonde vetten. Er is door Het Koeienhuis nadrukkelijk gekozen voor 100% volbloed Wagyu’s, daarom is er gestart met embryo’s waarvan de voorouders rechtstreeks afstammen uit Japan. Deze embryo’s met stamboekpapieren en zijn geplaatst in zwartbonte draagmoeders op het westfriese bedrijf. Inmiddels heeft Het Koeienhuis een mooie kudde opgebouwd. In de zomer lopen ze buiten in het weiland en in de winter in een ruime vrijloopstal genaamd De Koeientuin, waar ze zich kunnen gedragen zoals in de natuur. De Koeientuin is een prachtige vrijloopstal waar de Wagyu koeien vrij rond lopen tussen de hoogstamfruitbomen. Aan de buitenzijde van de stal is een balustrade gemaakt, zodat bezoekers kunnen zien hoe de kudde Wagyu’s leeft. Het smaakvolle Wagyuvlees wordt grotendeels geleverd aan de (betere) horeca, waaronder topkok Ron Blaauw en het Amstel Hotel. Voor de particuliere klant is het gelukkig ook mogelijk om Wagyuvlees te kopen, in de winkel van Het Koeienhuis. Daar kunt u terecht voor o.a. de entrecote, rib-eye, biefstuk, stoofvlees, ossenworst en de Wagyu-burgers. De winkel is iedere zaterdag geopend en verder op afspraak. Het Koeienhuis biedt tevens arrangementen aan waarbij u een uitgebreide rondleiding kunt combineren met koffie en thee, een broodje Wagyu-burger of een kleine Wagyuproeverij. Leuk om te doen als teamuitje, verenigingsuitje of als netwerkuitje met de ondernemersclub. Kijk voor meer informatie over het Wagyuvlees en de arrangementen op: www.hetkoeienhuis.nl