Het bakkerijmuseum in Medemblik

Het bakkerijmuseum in Medemblik is hét centrum voor kennis over het oude bakkersvak. Nog dagelijks worden technieken gedemonstreerd die veelal nergens anders meer te zien zijn. En er worden nog steeds echte Westfriese streekproducten gemaakt. Het hele jaar door bijvoorbeeld krentenmik, speculaas en taaitaai. Onlangs kwam zelfs een cameraploeg uit Munchen overvliegen om de herkomst én het ambachtelijke proces van het maken daarvan te filmen. En ook de Westfriese tafel kwam langs voor dezelfde lekkernij. Maar er worden ook seizoensgebonden lekkernijen gemaakt zoals appelbollen in de Herfstvakantie en suikerbeesten met Sinterklaas. Afgelopen jaar presenteerde het museum deze lekkernijen zelfs bij de UN ESCO is Parijs… Om de kennis en kunde over het ambacht te behouden voor de toekomst, verzorgd het museum al jarenlang een aantal workshops. Bijvoorbeeld schilderen met cacao op suiker, Sinterklaaslekkernijen maken, of leren om echt lekker brood te bakken. Voor groepen vanaf 8 personen is het op elke gewenste dag te reserveren, voor kleinere gezelschappen of individuen zijn alvast dagen vastgesteld. Voor alle verder informatie kunt u terecht op de website: deoudebakkerij.nl U zult ontdekken waarom het Bakkerijmuseum van Medemblik het ‘Lekkerste museum van Nederland!’ is…. Voor meer informatie : www.deoudebakkerij.nl