Aftrap Lutjebroeker ijsseizoen

Nu de dagen beginnen te lengen en de zon zich steeds vaker laat zien, trekken we er massaal op uit. En wat is er op een mooie zonnige lentedag lekkerder dan een vers schepijsje in de warme luwte?

Dat kan vanaf 19 maart weer bij de Schapenstreek in Lutjebroek. Op de boerderij aan De Gouw 57a worden de start van het nieuwe seizoen voorbereid. De winkel is dinsdag tot en met zondag van 13:00 tot 20:00 geopend. Niet alleen leuk voor ijsliefhebbers, want er zijn onder andere ook yoghurt en verschillende soorten kaas te koop. Allemaal huisgemaakt en veelal biologisch.

De honderd melkschapen van de familie Van Alderwegen grazen dagelijks op de kruidige graslanden van natuurgebied De Weelen in Lutjebroek. Daar geven ze heerlijke melk van, die de boer en boerin zelf verwerken. Daarnaast biedt de boerderij dagelijks dagbesteding aan cliënten die helpen bij het verzorgen van de dieren. Ook voor de klanten staat de stal altijd open om te kijken bij de lammetjes, varkentjes etc.

Ten slotte is er nog goed nieuws; het was even spannend of de Schapenstreek zou mogen voortbestaan, maar verpachter Staatsbosbeheer heeft aan de boerderij onlangs een nieuw contract verstrekt.

Kijk voor actuele openingstijden en nieuws op facebook.com/schapenstreeklutjebroek.