Remarkable-tulp Choice wint Interpolis Tulpenprijs 2015

ZWAAGDIJK – Tulp Choice heeft bij de verkiezing van de meest veelbelovende broeitulp de Interpolis Tulpenprijs in de wacht gesleept. Tijdens de Vakavond op donderdag 19 februari 2015, van de Vaktentoonstelling in Zwaagdijk is dit bekend gemaakt. Choice is rood met een geel detail en komt uit de stal van kwekersvereniging Remarkable Tulips uit Lisse.

De vaas, die de prijs symboliseert, is uitgereikt door Willem Snoeker van Interpolis aan Henk Hoogervorst, voorzitter Remarkable Tulips. Uit het juryrapport kwam naar voren dat Choice gekozen is vanwege zijn hele goede algemene stand van het gewas. Bovendien is het een snelle tulp in de broeierij met een goede rechte, lange steel/poot. Het is een stevig gewas, de goede kleur is goed en heeft een grote bloem. De cijfers voor de exportwaarde zijn goed te noemen. De jury heeft de keuze gemaakt uit de tulpen top tien, tweede werd Tresor en de derde plaats is voor Lion’s Glory.

Interpolis Tulpenprijs In 2015 wordt voor het eerst de verkiezing van de meest veelbelovende broeitulp georganiseerd met de Interpolis Tulpenprijs. Intermediairs van Hobaho en CNB hebben voor de zomer van 2014 een aantal cultivars aangeleverd waaruit vervolgens een top-10 is samengesteld. Het gaat om geregistreerde rassen met een teeltoppervlakte tussen 0,5 en 5 hectare. Deze tulpen worden opgeplant bij Proeftuin Zwaagdijk. Een onafhankelijke jury, bestaande uit een tulpenkweker, broeier, exporteur en teeltadviseur, beoordeelden de cultivars. www.vaktentoonstelling.nl