Lekker op de Trekker tijdens de jubileumjaar Westerkoggeflora

In het weekend van 29 januari t/m 31 januari 2016 vindt bloemententoonstelling de Westerkoggeflora plaats in de Koggenhal te De Goorn (NH). Dit jaar kent de show een jubileumjaar met haar 35-ste editie. Ruim 50 tulpenkwekers uit Koggenland stellen hun beste tulpen tentoon en laten deze keuren door een vakjury. Ook wordt de ‘Tuin van de Toekomst’ gevuld met inzendingen van bloembollenkwekers tot 21 jaar. Naast tulpen zijn ook lelies, alstroëmeria´s, rozen, chrysanten en diverse andere bloemensoorten te bewonderen.

Lekker op de Trekker

"Want het is lekker op de trekker, met het rubber deur de blubber. Ja, het is lekker op de trekker. Geef je leven zin, toe vrouwgies wordt boerin"

Het volkslied van Mannenkoor Karrenspoor is voor velen vast bekend. De trekker of tractor is niet meer weg te denken uit het bestaan van tuinders en bloembollenkwekers. Sinds het einde van de 19de eeuw kwamen tractoren in beeld. Net zoals bij auto's hebben ook tractoren een snelle en indrukwekkende doorontwikkeling gekend.

We nemen de bezoekers van onze show graag mee in de wereld van de 'oldtimer tractoren'. Denk aan merken als John Deere's, Renaults, Fordson en Fendts. Meer dan 30 oude tractoren worden tentoongesteld tussen de duizenden tulpen. Maar ook de toebehoren zijn volop te bewonderen; bijvoorbeeld een oude ploeg of hooiwagen.

DJ's van de Nederlandse Grammafoon Genootschap zullen het bezoek dit weekend op gepaste wijze veraangenamen met bekende nummertjes vanaf vinyl.

Nieuw in 2016: Kung-Fu laan

Nieuw in het leven geroepen is de Kung-Fu competitie. Ruim 50 bloembollenkwekers hebben in het kader van de Westerkoggeflora een aantal maanden geleden een zak tulpenbollen van het soort 'Kung-Fu' ontvangen. Zij gaan met elkaar de strijd aan door in het weekend van de Westerkoggeflora deze bollen tentoon te stellen. De zee van Kung-Fu's is te bewonderen in de special Kung-Fu laan.

Open dag op zondag 31 januari

Ter gelegenheid van de Westerkoggeflora zullen twee bloembollenkwekers hun deuren openen voor het publiek. Beide bloembollenbedrijven kennen, in tegen stelling tot vele andere bollenbedrijven, een vrij traditionele manier van werken waarbij persoonlijke zorg voor het eindproduct centraal staat. In deze bedrijven wordt nog veel met de hand gedaan en is automatisering geen speerpunt. Prachtig om deze traditionele manier van werken te bewonderen.

Bezoekers kunnen beide bedrijven op loopafstand bekijken en zijn van harte welkom op zondag 31 januari van 10.00-16.00 uur bij:

• Bloembollenkwekerij De Jong (Grosthuizen 13, Avenhorn)

• Mts. C.P.E. Kuiper (Grosthuizen 38A, Avenhorn)