Jandino bij opening Driebanflora

De Driebanflora pakt grootser uit.

Het is voor de 30e keer dat de Driebanflora u een mooie bloemententoonstelling kan laten zien. Dit jaar is het thema ”Passie voor bloemen”. De deelnemende kwekers laten door de beste kwaliteit te showen hun passie voor bloemen zien in De Roode Leeuw te Venhuizen. Arrangeuse Erna Wittenberg en Petra Helsloot toveren De Roode Leeuw om tot een prachtige bloementuin. Met het jubileumjaar wordt grootser uitgepakt. Dit jaar is met medewerking van de gemeente Drechterland, de beschikking over een gedeelte van het voormalige gemeentehuis. Te bereiken via de bloementuin van de Driebanflora.

Woensdag 10 februari 2016 om 15.00 uur is de opening voor genodigden door wethouder Dirk te Grotenhuis. De op dit moment zeer populaire artiest Jandino is bij de opening aanwezig en zal een naar hem vernoemde tulp dopen.

Donderdag 11 februari is er van 15.30 – 17.00 uur tulpenkeuren voor de jeugd om de Polytechniek-bokaal. Van 19.00 tot 21.00 uur is er tulpenkeuren om de Flynth-bokaal. Dit telt ook mee als voorronde voor het NK-tulpenkeuren.

Vrijdag 12 februari is er vanaf 20.00 uur Live muziek in De Roode Leeuw.

Zaterdag vanaf 12 uur gratis tulpen plukken. Iedere entree betalende bezoeker kan zijn eigen bos tulpen plukken in onze pluktuin. Deze is te bereiken via de bloemenshowtuin. Tevens sponsormiddag vanaf 13.00 uur.

Zondag 14 februari tussen 11 .00 en 18.00 uur geeft de bekende Hoornse meesterbinder Pascal Stroet van Blooms bloemen en planten diverse inspirerende bloemstyling demonstraties. Pascal zijn florale meesterwerkjes zijn tot ver over de West-friese grenzen bekend. Nieuwsgierig; kijk dan op www.blooms.nu en laat je verrassen. Maak hem vooral live mee op de Driebanflora te Venhuizen. De historische vereniging laat u deze dag via foto en video een terugblik zien op de gemeente. Met name ook op agrarisch gebied. Verder in het aangrenzende gemeentehuis een beurs van 11.00 tot 16.30 uur. Hier oa verse sappen, truffels, kunst, meubel styling, weefselwerken, vazen, keramiek, beelden, atelier Holyhand, airbrush kunstenares, gehaakte beestjes, naamkratjes, kraamcadeautjes met naam, miniatuur auto’s.

Zondag 12.30 uur demo breakdance, 14.00 uur workshop tekenen voor kinderen die zich hebben opgegeven door airbrushkunstenares Anita Waninge. Om 15.00 uur Pop For You. Zondag in De Roode Leeuw doorlopend muziek van Bart en Marianne en Goocheltrucks van Jorrit 16.30 uur Band 4 tinten grijs.

Tot ziens op de 30e Driebanflora in De Roode Leeuw te Venhuizen. Entree €3,- Openingstijden 11, 12 , 13feb. van 10.00 tot 22.00 uur. 14 feb. van 10.00 tot 20 uur. Kijk ook op www.Driebanflora.nl en op Facebook