Dag van de Tulp met gastspreker Han Fleuren

Nu de vierde editie van Dag van de Tulp voor de deur staat, kunnen we wel spreken van een traditie. De organisatoren bieden op vrijdag 29 januari 2016 weer een breed en informatief programma aan dat ingaat op diverse ontwikkelingen in het vak: van ‘Natural living and Growth’ tot precisielandbouw. Het programma is samengesteld voor tulpenkwekers en – broeiers. De onderwerpen die besproken gaan worden richten zich op actuele ontwikkelen in de sector of kunnen inspireren tot nieuwe ideeën. De dagvoorzitter is Mirjam Bus, manager Food & Agri bij de Rabobank. De locatie van dit evenement is Proeftuin Zwaagdijk (Tolweg 13, 1681 ND, Zwaagdijk-Oost). De aanvang is 13:30 uur. Aanmelden is verplicht en kan via deze link. https://docs.google.com/forms/d/17X52HXmJrfqSzHUk-m5YMBgi7058ugdGdZQ0Q3B7rOM/viewform

Gastspreker

De organisatie bestaat uit KAVB, Rabobank, Proeftuin Zwaagdijk, PPO-Lisse, CNB, Hobaho, Clusius College, GreenportNHN en InHolland. De bijeenkomst wordt centraal geopend met de jaarvergadering van de KAVB-productgroep tulp, waarin de activiteiten en actuele ontwikkelingen van de productgroep aan bod komen. De BKD gaat in op de actualiteiten vanuit de keuring. Het centrale programma sluit af met gastspreker Han Fleuren. Hij is eigenaar van Nederlands grootste vruchtboomkwekerij Fleuren in Baarlo. Met het bedenken van nieuwe boomvormen en plantsystemen, onderscheiden zij zich in de markt, en nemen daarmee een prominente plaats in binnen de hele keten.

Workshops

Vervolgens kunnen deelnemers keuze maken uit maar liefst acht verschillende workshops. De workshops worden één keer aangeboden en duren één uur. Natural Living and Growth (NLG Holland), een coöperatie die duurzaam geteelde bollen verkoopt, geeft een workshop over de teeltmethode, organisatie en afzetvorm die zij toepassen. Een andere workshop gaat over de resultaten die in 2015 zijn geboekt in het Actieplan ‘Minder virus in tulp’. In de workshop ‘Kansen in de markt’ bespreekt Meeuwes Brouwer van het ministerie van Economische Zaken hoe zij omgaan met handelsontwikkelingen internationaal met name rondom virus maar ook geopolitiek. Verder zijn er workshops over precisielandbouw, export gerelateerd onderzoek, kansen voor het zware assortiment tulp en actualiteiten in de broeierij. Workshop nummer acht is een meet & greet met vier prominente personen uit de regio. Hierbij kunt u in gesprek gaan over de successen en belemmeringen van de bedrijven die zij vertegenwoordigen.

Marktbroeishow en bedrijvenmarkt

Tijdens de Dag van de Tulp kunt u een ontmoetingsplein verwachten met een bedrijvenmarkt. De volgende bedrijven nemen deel: Bulbfust, Agrozone, Havatec, Onderwijsgroep NoordWest-Holland, KG Systems, EMS, Huisman Scherming, KaRo, 30MHZ, Nife, BQ Support en Holland Infrarood Techniek. Ook is er een grote marktbroeishow. Afsluiting met netwerkborrel en buffet Aan het einde van de dag is er een buffet en netwerkborrel. Kortom een interessante en waardevolle dag om bij te wonen. Meldt u dus snel aan voor deze inspirerende dag!

http://assets.kavb.nl/docs/a6e0b526-a937-4875-952e-6fee84734f11.pdf