Bloeiend zijpe en mondriaan

Je kent ze vast wel, die prachtige bloemenvelden vol met kleur. Eén van de belangrijkste redenen om in april 2017 naar de Zijpe,gemeente Schagen, te komen is dat april en mei toch wel de meest bloeiende tijd van het jaar zijn om je te verwonderen, in de kop van Noord- Holland. Je kent ze vast wel: de wereldberoemde werken van Mondriaan, die met hun gele, rode, blauwe, witte en zwarte vlakken hét kenmerk zijn geworden van De Stijl. Zo zien die prachtige bloemenvelden er ook weer uit. Grote stukken zwarte grond en daarop de mooiste kleuren rood, geel, wit en ja ook blauw van vele bolgewassen!

Er is een prachtig programma samengesteld voor deze periode; sportief, leerzaam, ontspannend en inspannend! De activiteiten vinden plaats van 7 april t/m 7 mei 2017.

7 april t/m 7 mei 2017 Kunstexpositie, bijna vijftig kunstenaars tonen daar hun werk. Schilderkunst, papierbewerking, textiele vormen, fotografie, beeldhouwkunst, keramiek, hout- of metaalbewerking. De kunstexpositie is dagelijks van vrijdag 7 april t/m zondag 7 mei 2017 gratis te bezoeken van 11.30 tot 17.00 uur in Agrarisch Business Centrum BolleNoord, Groteweg 9, 1756 CK ’t Zand. De bloembollenboemel rijdt deze periode 3x per dag. Een prachtige beleving voor de minder valide mens. Met de rolstoel kan je zo binnen rollen. Eerst een kopje thee/koffie met wat lekkers, instappen en dan in ongeveer een uur wordt er door de bloeiende velden gereden.

Op 23 april is de fietstocht, ongeveer 40 km lang. Deze gaat weer langs vele tulpenvelden, en andere unieke plekjes. Elk jaar wordt deze fietstocht opnieuw uitgezet, dus elke keer weer anders!

Veel kleurige, originele foto’s maken, in een prachtig gekleurd tulpenveld. Met heel veel tips en trucs, een model en andere inspirerende ideeën, dat kan tijdens één van de drie fotoworkshops, of je schrijft je gewoon drie keer in.(15-22-29 april)

De unieke geweldige kleurrijke en “daar kom je niet zo snel” wandeltocht.

30 april organiseert Bloeiend Zijpe deze weer. Er zijn wel vijftig landeigenaren, die hun land openstellen om te kunnen wandelen over hun land. Bruggen worden voor één dag gebouwd, zodat alle bloemenvelden op elkaar aan sluiten en er voor bijna 90% tussen, dichtbij de tulpen gelopen kan worden!

En om deze feestmaand af te sluiten, is er als sluitstuk een schilderworkshop op 6 en 7 mei. Als het weer het toelaat,sta je aan de rand van een bloeiend tulpenveld, met je kwast, schilderdoek en kan je al die mooie kleuren zo onder professionele begeleiding op je canvas zetten.

7 april t/m 7 mei kunstexpositie

7 april t/m 7 mei 3x daags bloembollenboemel

23 april fietstocht 15-22-29 april fotoworkshop

30 april wandeltocht 6 mei kinder-schilder-workshop 7 mei volwassen-schilder-workshop