De Mini Flora krijgt een grote tent, Het Verenigingsgebouw is te klein.

Tijdens de westfriese Mini Flora van 26 februari t/m 1maart In Bovenkarspel wordt er achter het verenigingsgebouw een grote tent gezet voor oude machines.

De Mini Flora krijgt uitbreiding. Een aantal mensen hebben het initiatief genomen om een tentoonstelling van oude machines te organiseren. Machines die vroeger in de land en tuinbouw werden gebruikt. Achter het Vereenigingsgebouw is genoeg ruimte om dit te realiseren. Er wordt een tent geplaatst aansluitend aan de tuin. Deze ruimte is dan te bereiken via de tuin. De tent zal voor het grootste gedeelte worden ingericht uit privé collecties. Vele tuinders zijn nadat ze zijn gestopt begonnen met het verzamelen van oude machines en gereedschappen. U kent ze nog wel de horten, de strepentrekkers, de holder en de rugspuiten. Zo zijn er nog veel meer gebruiksvoorwerpen die men vroeger als gereedschap gebruikte in de land en tuinbouw. Een en al nostalgie. In de tent komen ook vele foto`s te hangen van oude machines, de oude polder en van de ijspret. Want het thema is tenslotte winter. Voor de opvulling en het opsieren van de tent zoeken we nog potten tulpen.

Tijdens de Flora is er een uitgebreid programma van zowel muziek, een mini symposium, modeshow, markt en film. Kijk voor deze informatie op www.westfrieseflora.info. Hierop staat alle informatie vermeld. Zodra er nieuwe informatie komt staat het op de website. Want de Westfriese Mini Flora leeft.