Bloemencorso Winkel 110 jaar groot feest

Met trots presenteren we ons jaarlijkse evenement voor de 110e keer! Een dag die je moet meebeleven, voor jong en oud… met als hoogtepunt uiteraard de optocht van versierde wagens (meer dan een miljoen Dahlia’s!) en mooie figuranten.

Deze 110e editie belooft dan ook weer een verrassend spektakel te worden. Vernieuwing en creativiteit staat voorop zodat onze bezoekers en deelnemers ieder jaar weer een mooie dag kunnen beleven! Op 25 september 2016 zullen tijdens het Bloemencorso ongeveer 20 Corsowagens de straten van Winkel vullen. Het ‘kopstuk’ van het Bloemencorso is zoals ieder jaar weer het Kindercorso. Hierin komt de creativiteit van de kinderen ruim aan bod, wat zorgt voor een speelse aftrap. Voorafgaand aan het Bloemencorso gaat een optocht van klassieke en mooie trucks van de firma Spaansen. Rond de 10.000 bezoekers weten ons ieder jaar te vinden… u ook????

Faciliteiten

Om alle bezoekers van alle gemakken te voorzien hebben we twee -gratis- tribunes voor bezoekers die in de loop van de dag ‘loufe biene’ krijgen! Daarnaast hebben we invalidenparkeerplaatsen, te vinden bij Dorpsstraat 177 en op de Corsolaan.

Er is meer…

Op deze feestdag is er ‘s morgens vanaf 10.00 uur een markt/ braderie in het dorp met afwisselende kramen en een muziekpodium! Hier treden op: Brick, Big Band Dirk’s Horns, Geraldo en de Busquitos. En er is meer muziek, ook voor, tijdens en na het Corso… een selectie uit de deelnemende muziekkorpsen: Winkel’s Harmonie, Trompetterkorps Alkmaar De Knickerbockers(senioren en jeugd), Mallet-Percussionband Drumband Rhenen, TTH en als dweilorkest de Deurdweilers uit Angeren. In de namiddag komt Feestkapel De Blaasbalgen uit Leidschendam de sfeer nóg gezelliger maken!! Een kermis voor jong én oud maakt het geheel compleet. De wagens worden na de optocht prachtig verlicht opgesteld, iets wat u zeker niet mag missen… Zo kunt u ook de prijsuitreiking om 20:00 uur nog meemaken!

Kroon op het werk

Er zijn verschillende prijzen te winnen door de Corsogroepen. Een juryprijs (eerste, tweede en derde prijs) voor de verschillende categorieën; jeugd, kleine wagens, middelgrote en grote wagens. Ook is er voor iedere categorie een publieksprijs te winnen. In het programmaboekje wordt een speciaal ‘stembriefje’ toegevoegd zodat u kunt aangeven wie voor de publieksprijzen in aanmerking komen. Het Kindercorso wordt niet gejureerd. De verlichte wagens worden ook beoordeeld naar ‘de best verlichte Corsowagen’. Als laatste kunnen de Corsogroepen zelf onderling aangeven welke Corsowagen zij als ‘de origineelste Corsowagen’ beschouwen.

Programma in het kort

De kassaposten zijn vanaf 10:00 uur geopend. Om ongeveer 12:00 uur, voordat het Corso officieel begint kunt u genieten van een historisch voorprogramma met daarin dit jaar klassieke en mooie trucks van Spaansen, afgewisseld met Trompetterkorps Alkmaar (de Knickerbockers). Om 13:00 uur wordt het Bloemencorso geopend door de voorzitter van de Stichting Bloemencorso Winkel, Gea Breebaart. Zij geeft het startsein, waarna het Corso aan de drie rondes begint, voorafgegaan door het Kindercorso (één ronde). Na afloop van het Corso kunnen de Corsowagens vanaf ongeveer 17.00 uur ‘s middags nog eens rustig bekeken worden. Zodra het donker wordt, gaan de schijnwerpers aan en zorgen voor prachtige plaatjes en sfeer in het dorp!

Route en entree

Winkel ligt aan de weg Alkmaar, Heerhugowaard, Middenmeer, Afsluitdijk. Met speciale borden wordt u verwezen naar de ruim voor handen zijnde parkeergelegenheid. Reclame of sponsoring komt niet op de wagens voor. Daarom vraagt het Corso de volgende entreevergoeding: De toegangsprijzen zijn: kinderen tot 12 jaar €2,50 en personen ouder dan 12 jaar €5,00.

Geniet mee van deze dag, tezamen met iedereen die met het Corso te maken heeft (gehad) en iedereen die al jaren dit verrassende spektakel komt bewonderen! Voor meer informatie, volg/like ons op Facebook en kijk op onze website www.bloemencorsowinkel.nl