Biologisch geboerd

Inmiddels wordt er sinds 1968 biologisch geboerd op boerderij "Kanaän".

Biologisch wil zeggen dat er geen gebruik gemaakt wordt van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Het woord biologisch is wettelijk beschermd en wordt gecontroleerd door" Skal" wat staat voor" Stichting keurmerk alternatieve landbouw". Als op een product biologisch, bio, eko of organic staat moet het voldoen aan de eisen van biologisch.

Op ons bedrijf van bijna 60 ha groot worden aardappelen,diverse graansoorten waaronder spelt, wortelen, luzerne en kool geteeld. Er vind een vruchtwisseling plaat van één op zes wat betekent dat een gewas één maal in de zes jaar op hetzelfde stuk grond groeit. Dit om de bodem gezond te houden. Om betere afzet mogelijkheden te creëren heeft het bedrijf zich vanaf de beginperiode gespecialiseerd in graanverwerking. Het graan wordt gedroogd, geschoond, onderzocht op bakkwaliteit, en wordt gemalen of geplet voor bijvoorbeeld muesli.

Ook worden granen aangekocht en verwerkt van biologische boeren uit Nederland en buitenland voor de verwerking.

DE WINKEL

De Oudelander Eko Shop bestaat sinds 7 januari 2009. In het begin met een beperkt assortiment. Doordat we merkten dat er vraag was naar vooral groenten en fruit groeide het aanbod. Ondertussen worden er iedere week op donderdag producten aangeleverd. Droogwaren maar vooral lekkere verse groenten en soorten fruit.

Op de boerderij worden graan, aardappelen, wortelen en koolsoorten geteeld en verder proberen we langer houdbare producten uit de omgeving te betrekken van collega telers. In onze graanverwerking worden onze granen waaronder spelt verwerkt tot heerlijke gemengde muesli's , graanvlokken en meelsoorten die in de winkel worden verkocht. Kortom de moeite waard om de winkel te bezoeken, waar de kippetjes en de konijnen om de deur scharrelen en waar u voor de deur kunt parkeren!